Sezona je trešanja, a one mogu da budu odlične i u kolaču.
![foto: Profimedia](/data/images/2021/06/09/21/322689_kolac-sa-tresnjama-1901471-profimedia0014116975-ls_ff.jpg?ver=1623268401)
Ovo je jednostavan, starinski kolač kakav su pekle naše bake, pa osim ukusa možete osetiti i miris detinjstva.
Sastojci:
3 jajeta
2 šolje (od 2.5 dl) šećera
1 šolja ulja
1 šolja jogurta
2 šolje brašna
1 kesica vanilin šećera
1 kesica praška za pecivo
350 g trešanja malo šećera u prahu (za posipanje)
trešnje
Priprema:
Umutiti jaja penasto sa šećerom, pa potom dodati ulje i jogurt, još malo mutiti, a onda dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Sipati masu u podmazan i brašnom posut pleh, a onda rasporediti po testu trešnje očišćene od koštica.
Peći na 180 stepeni oko četrdesetak minuta ili proveriti čačkalicom. Ohladiti kolač i bogato posuti šećerom u prahu.