Ako želite da u ishranu uvedete više povrća, isprobajte ovaj recept
Letnji period je pravo vreme da se laganije i zdravije hranimo i da uvedemo više povrća u našu ishranu.
Zato smo vam za danas pripremili jedan recept jela bez mesa, koje je zasitno, ukusno i lagano što je sve što vam treba u ovim toplim danima.
Ako ne volite boraniju, možda je ovo pravi način da je zavolite, jer dinstana boranija sa paradajzom je kremast i sočan obrok, čija priprema ne oduzima mnogo vremena.
Sastojci:
- 500 gr boranije
- 3 paradajza
- 5 čenova belog luka
- glavica crnog luka
- 2 kašičice mlevene crvene paprike
- mleveni biber
- malo iseckanog peršunovog lišća
- so, soda bikarbona, ulje
Priprema:
U posudu sipajte ulje i stavite iseckani crni luk da se dinsta dok ne postane staklast.
Potom sipajte, očišćenu, opranu i isečenu boraniju i paradajz koji ste prethodno prelili vrućom vodom, pa ga oljuštili i isekli na sitne komade.
Poklopite posudu i dinstajte oko pola sata.
Kada je boranija mekana i gotova, dodajte beli luk, biber, so i ostale začine.
Poklopac ostavite po strani i nastavite sa dinstanjem još 20-30 minuta odnosno dok ne ispari postojeći sok.
BONUS VIDEO
Kuvar Raša otkrio recept za pet savršenih jela internacionalne kuhinje