sočno

Kremasta poslastica BEZ BRAŠNA i JAJA: Ledene kocke sa KAJSIJAMA koje se ne peku postaće vaš omiljeni slatkiš (RECEPT)

Ljubitelji Ledenih kocki će uživati u izmenjenoj varijanti ovog kolača.

Ilustracijafoto: Shutterestock/NoirChocolate

Leto je period kada ima dosta sezonskog voća, koje možemo da iskoristimo i u voćnim poslasticama koje će nas osvežiti i okrepiti u vrelim letnjim danima.

 

Trenutno uživamo u ukusu kajsija, pa smo se dosetili da napravimo i jedan ukusan voćni kolač koji je zapravo modifikovana verzija kremaste poslastice koju obožavaju svi ljubitelji čokolade. 

 

Ledene kocke sa kajsijama se prave veoma jednostavno, nisu vam potrebna jaja ni pečenje kore, a podjednako su kremaste i sočne kao i "prava" verzija ovog kolača.

 

Sastojci:

 

Za koru: 

 

  • 1 l mleka
  • 200 gr griza
  • 150 gr šećera
  • 100 gr bele čokolade
  • 1 vanilin šećer

 

Za fil: 

 

  • 500 ml mleka
  • 150 gr šećera
  • 2 pudinga od vanile
  • 2 vanilin šećera
  • 400 ml slatke pavlake
  • 400 g kajsija
  • 1 kašičica arome kajsije

 

Priprema: 

 

Skuvati griz u mleku pomešan sa šećerom, pa onda ubaciti belu čokoladu. Izjednačiti smesu i sipati u tepsiju.

 

Potom skuvati puding u mleku i ostaviti da se hladi. Umutiti slatku pavlaku i sjediniti sa ohlađenim pudingom.

 

U to dodati iseckane kajsije, aromu kajsije i promešati.

 

Preko kore rasporediti fil i staviti u frižider na dva sata da se stegne.

 

Seći na kocke, a svaku ukrasiti po želji kajsijama.