lagano i ukusno

Bez zaprške, zasitna i prepuna vitamina: Krem čorba od tikvica koja će vas osvežiti u vrelim letnjim danima (RECEPT)

Jednostavna čorba od tikvica postaće vaš omiljeni obrok.

Čorba od tikvica je spas u letnjim danimafoto: Shutterstock/NoirChocolate

Tikvice su mnogima omiljeno letnje povrće. Lagane, zasitne, a veoma lake za pripremu, mame na još, a postoji bezbroj načina da uživate u njihovom ukusu.

 

Neki će pre odabrati musaku od tikvica ili možda uštipke, a mi vam danas predstavljamo krem čorbu od tikvica koja se priprema veoma jednostavno i brzo, veoma je hranljiva i puna je vitamina.

 

Uz to, osvežiće vas u vrelim letnjim danima i zasititi.

 

Sastojci: 

 

  • 500 gr tikvica
  • 300 gr krompira
  • 200 gr šargarepe
  • 100 gr crnog luka
  • biber po ukusu
  • 50 gr maslaca
  • 1 kašika biljnog začina
  • 200 ml kisele pavlake
  • 1/2 vezice seckanog peršuna

 

Priprema: 

 

U šerpi otopiti maslac, pa dodati iseckan crni luk, prodinstati nakratko dok luk ne dobije staklastu boju.

 

Potom dodati očišćene i isečene tikvice na kockice, a potom i krompir i šargarepu.

 

Dodati začine, biber po ukusu i naliti jedan litar vode.

 

Kuvati dok povrće ne omekša, a kada je povrće skuvano, izvaditi i ispasirajte, pa vratiti u šerpu.

 

Potom dodajte kiselu pavlaku, iseckan peršun i sve kuvati još dva, tri minuta.

 

Uživajte.