tope se

Najbrži starinski recept za domaće PRINCES KROFNE: Testo se sprema za 10 minuta, a fil je RAJ ZA SVA ČULA

Kad ih jednom probate, druge nikada više nećete praviti 

Princes krofne starinski recept foto: Shutterstock / irina2511

Među starim srpksim receptima postoji mnogo onih koje se trudimo da sakrijemo od zaborava. Jedan takav zapisala je jedna stara domaćica, a one mlađe su ga prepisale u svoje sveske i sada mogu da kažu da imaju pravi starinski recept za jedan od najlepših kolača - princes krofne

 

Ako i vi volite spolja hrskave, a unutra neodoljivo kremaste krofne, krenite odmah, ništa ne čekajte...

 

Ove krofne se prave za samo pola sata, a svojim ukusom mogu da pariraju i mnogo komplikovanijim poslasticama. 

 

 

Evo šta je potrebno:

 

Testo:

 

  • 1 šolja vode
  • pola šolje ulja
  • 1 šolja brašna
  • 5 jaja

 

Priprema:

 

U šerpu sipajte vodu i ulje pa staviti da provri. Zatim dodati brašno i mešati do se ne zgusne. Potom ostaviti da se prohladi, pa kada bude skroz hladno dodavati 1 po 1 jaje i polako mutiti mikserom da se dobije glatka smesa.

 

Pleh obložiti pek papirom i na njega malom kašikom stavljati na papir po jednu kašiku testa. Staviti da se ispeče u zarejanu rernu. Nakon što promene boju isključiti rernu i ne otvarati dok se potpuno ne ohladi.

 

Recept za najukusnije princes krofne foto: Shutterstock / Viktory Panchenko

 

Fil:

 

  • 1 l mleka
  • 2 pudinga od vanile
  • 10 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • 1 margarin

 

Priprema:

 

Od litre mleka odvojiti 1 šolju (u tome razmutiti puding) mleka i staviti na šporet da prokuva. U razmućeni puding dodajte 6 kašika brašna i šećer i u provrelo mleko spustiti. Mešati dok se ne zgusne, oko 2,3 minuta. Ostaviti da se potpuno ohladi.

 

U potpuno hladan fil dodati 1 margarin i umutiti mikserom da bude penasto.

 

Isprečene krofne preseći na pola i puniti filom. Odozgo posluti prah šećerom.