filmski početak

Sahranila je čoveka svog života, pa se 6 meseci kasnije – UDALA: Ko je čovek kog Meril Strip ludo voli već 45 godina?

U trenutku kada ga je srela, glumica je bila slomljena zbog smrti svog dečka i nije mislila da će se uskoro ponovo zaljubiti. Ipak, život joj je spremio nešto posebno...

Meril Strip sa mužem Donom Gamerom 2012. godine na dodeli Oskarafoto: KEVIN WINTER / Getty images / Profimedia

Glumica Meril Strip (73) jedno je od najvećih imena u istoriji Holivuda, a svoja tri osvojena Oskara i ukupno 21 nominacjom za ovu nagradu.


Ipak, ona je tokom višedecenijske karijere uprkos ogromnoj slavi i sveprisutnosti uspevala da sačuva svoju privatnost od medija. U tome, naravno, nije uspela u potpunosti, pa su neke pojedinosti o njenom životu i te kako poznate, a jedna od njih je divna ljubavna priča s njenim suprugom.


U pitanju je vajar Don Gamer, s kojim je glumica u braku od 1978, a vrlo je zanimljivo kako je sve počelo.

 

  • Ljubav Meril Strip i pokojnog Džona Kazalea


Na samom početku karijere, dok je još počinjala u njujorški pozorištima i tek se probijala na filmu, Meril Strip bila je u vezi s glumcem Džonom Kazaleom, koji je najpoznatiji kao Fredo u kultnom serijalu "Kum" Frensisa Forda Kopole.


Par je zajedno živeo godinama, a Kazale je potom dobio dijagnozu raka pluća, zbog čega je Meril pauzirala s karijerom kako bi brinula o njemu. Glumac je izgubio bitku i preminuo 1978. godine, a glumica nije krila koliko joj je bilo teško da se oporavi od njegovog odlaska.

– Nisam to prevazišla. Ne želim to da prevaziđem. Šta god da radite, bol je uvek tu u nekom kutku uma, utiče na sve što se dešava kasnije. Mislim da možete da asimilujete bol i nastavite bez opsedanja njim – rekla je jednom prilikom o Kazaleovoj smrti.

 

  • Posle smrti jedne velike ljubavi odmah je stigla druga


Dok je Meril Strip pokušavala da se sabere i vrati se poslu nakon smrti čoveka s kojim se nadala da će zasnovati porodicu i ostariti, sudbina joj se osmehnula na način na koji nije ni slutila da je moguć.

Nakon što je sahranila Kazalea, Meril je otputovala u Kanadu, gde je bila kod drugarice kako bi se sabrala jer nije mogla da se vrati svom životu. Nekoliko nedelja kasnije, ponovo je bila u Njujorku, kada ju je dočekala nova loša vest – stanodavac ju je izbacio iz stana u kom je živela sa Džonom.


Odmah je našla novi stan, a njen brat Hari došao je da joj pomogne da prenese svoje stvari. Ipak, nije došao sam – društvo mu je pravio prijatelj Don Gamer, mladi i perspektivni umetnik koji je živeo nekoliko blokova dalje.

 

Meril i on ranije su se usput sreli jednom ili dvaput i nisu preterano obraćali pažnju na drugo, ali je Gamer ponudio glumici da bude u njegovom stanu u Sohou dok je on van zemlje, kako bi lakše stala na noge posle tragedije koja joj se dogodila.

  • Romantičan početak ljubavi


Meril se uselila u Donov stan, on je otišao iz Amerike, a za sve to vreme ostali su u kontaktu. Čuli su se telefonom, razmenjivali pisma, a povezanost i hemija bili su očigledni.


Glumica navodno nije bila spremna za novu vezu, ali ju je drugarica, koja je i sama nedugo pre toga izgubila muža, ubedila da da Donu šansu ako joj se dopada.


U međuvremenu, Don se vratio u Ameriku, u trenutku dok je Meril snimala klasik "Krejmer protiv Krejmera", a ona je ostala u njegovom stanu i veza je počela. Uzbudljiva, jaka, neočekivana veza, koja je krunisana brakom samo šest meseci nakon prvog susreta.

 

Meril Strip sa mužem Donom Gamerom foto: EPA/RON SASCHS / POOL

U godinama koje su usledile Meril Strip i Don Gamer dobili su četvoro dece: Henrija, Memi, Grejs i Luizu, a njena porodica je primer pravog sklada u Holivudu.


Moje devojke, sin i moj muž previše međusobno zabadaju nos u tuđa posla, rekla bih, ali mi smo bliski i to je važno – rekla je jednom prilikom za The Guardian.