Ukoliko želite brz i ukusan dezert on može biti na vašoj trpezi za samo 5 minuta
Osim običnih, američke palačinke proteklih godina postale su neizostavan deo svake porodične trpeze.
I dok se oni vremešni radije odlučuju za klasične palačinke, mlađe generacije više vole one deblje, sa prelivima i raznim ukusima.
Ako ih do sada niste pravili ili jednostavno želite da ponovo obradujete svoje ukućane napravite ove, najjednostavnije, koje će vam uspeti čak iako ih pravite po prvi put.
Sve što vam je potrebno su 3 jednostavna sastojka:
- 2 jaja
- 475 ml mleka
- 280 g brašna
Priprema:
U posudu umutite jaja i mleko da bude penasto, pa potom dodajte brašno i takođe mutite dok se ne dobije glatka smesa bez grudvica.
U teflonski tiganj stavite malo testa i pecite 2 minuta sa jedne i 2 minuta sa druge strane. Ovo vreme je okvirno, zavisi kakav je tiganj, ali i koliko debelo ste razlili palačinku.
Nakon što ste ih ispekli filujte po želji.
Detaljan postupak prirpeme pogledajte u videu.