večno u modi

Koje parfeme koriste poznate lepotice? Uglavnom biraju cvetne mirise, a princeza Dajana nosila je najjeftiniji

Jeste li se ikada zapitali kako mirišu najpoznatije žene na svetu? Sudeći po ovoj listi – božanstveno!

Princeza Dajana bila verna istom parfemu godinamafoto: Harry Page / News Licensing / Profimedia

Izbor parfema mnogo govori o osobi, o njenom karakteru i o tome ko je zapravo ispod odeće i šminke, a poznate dame, kao i većina žena, odane su svojim omiljenim mirisima godinama i retko ih menjaju.

 

Dok neke od njih preferiraju skupocene parfeme čuvenih brendova, pojedine birjau manje poznate marke, a oskarovka Ema Stoun toliko je zaljubljena u bočicu koja joj stoji u stočiću za šminkanje da ga naprska pred odlazak na spavanje.


Engleska manekenka Rouzi Hantington-Vajtli nedavno je na svojoj platformi Rose Inc. podelila spisak od čak pet parfema koje ona obožava i najčešće nosi. Omiljeni joj je Byredo Gypsy Water, ali odmah iza njega je Jo Malone Lime Basil and Mandarin.

 

Rouzi Hantington Vajtli ima više omiljenih parfemafoto: ISABEL INFANTES / AFP / Profimedia

Kod Adel se proteklih godina promenilo mnogo toga – razvela se, prepolovila težinu, objavila novi album, ponovo zaljubila, ali za sve to vreme jedno je ostalo isto: njen omiljeni parfem. Kako piše Harper's Bazaar, u pitanju je Dior Hypnotic Poison, s mekanom notom vanile.


Što se tiče glumice Anđeline Džoli, njen izbor je već godinama parfem 1969 brenda Histoires de Parfums. U pitanju je uniseks miris s početnim notama breskve, koje prelaze u kardamom i karanfilić i ostavljaju trag crne čokolade i kafe.

 

Britanska glumica Džodi Komer, nedavno proglašena najlepšom ženom na svetu, jednostavno obožava Santal 33 s potpisom kuće Le Labo.


Bez sumnje sam kopirala jednu glumicu s kojom sam radila. Svaki dan smo se zajedno vozile liftom i ja bih ga osetila na njoj, a to je bio neverovatan miris. Ali svi mi kopiramo jedni druge. Nije sramota priznati to – rekla je Džodi Komer jednom prilikom.

 

Glumica Džodi KOmerfoto: EPA-EFE/NEIL HALL

Glumica Ema Stoun toliko je očarana parfemom Les Exclusifs de Chanel Gardénia da ga obvezno naprska pred odlazak na spavanje, a njenim slatkim snovima doprinose tonovi gardenije, tuberoze i cvetova pomorandže.


Britanska manekenka Naomi Kembel nosila je i reklamirala bezbroj puta odeću modne kuće Dior, a ona stoji i iza njeno omiljenog parfema. U pitanju je Diorissimo, za koji Crna Pantera kaže joj prija jer obožava miris đurđevka.


Viktorija Bekam voli parfem Room Service koji nudi Vilhelm Parfumerie, a na Instagramu ga je jednom prilikom nazvala "superšik" mirisom. To nije iznenađujuće, jer on kombinuje tonove sveže mandarine i kupine i "čuva holivudski glamur u bočici".

 

Viktorija Bekam bira Room Service brenda Vilhelm Parfumeriefoto: EPA-EFE/Niklas Halle'n

Princeza Dajana postala je osamdesetih i devedesetih prava modna ikona, a dobro je poznata njena ljubav prema Dioru, kao i zašto nikada nije nosila Chanel. Međutim, malo je poznato da je, kada se radi o parfemima, ledi Di birala Hermès, i to 24 Faubourg. U pitanju je parfem koji danas košta manje od 90 evra, pa je najjeftiniji na ovoj listi.