Preukusno

JEFTINA večera za proleće: Recept za pečenu piletinu i krompir kakav sigurno niste probali, evo u čemu je TRIK

Ako vam je zafalilo ideja za večeru evo jednog recepta koji će razbiti monotoniju pripreme mesa i krompira

foto: Jacek Chabraszewski/Shutterstock

Za pripremu vam je potrebno svega 10-15 minuta, a kada jelo ubacite u rernu možete da se opustite uz epizodu vaše omiljene serije i čašu vina, ili ne, to su samo predlozi.

 

Ovaj recept je vrlo jednostavan, a sa navedenim sastojcima možete servirati večeru za četvoro. Idealno je kada vam dolaze gosti, ili prosto spremate jelo za porodicu, a zaista nije ni finansijski zahtevno.

 

Recept za Piletinu sa sirom i krompirom usvojiće vaša nepca:

 

Začinite vaše jelo kako bi bilo izvrsnog ukusa

foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 8 pilećih bataka i karabtaka spojenih, sa kožicom
  • Žačinjeni mekani sir (sa belim lukom i začinskim biljem)
  • 500 g mladog krompira, prepolovljenog
  • 4 srednja paradajza, prepolovljena
  • 1 češanj belog luka, zgnječen
  • Prstohvat šećera
  • Timjan po ukusu
  • Maslinovo ulje

 

Krompir je nezaobilazan deo naše ishrane

foto: Shutterstock

 

Priprema:

  1. Zagrejte rernu na 200C/180C sa ventilatorom. Pažljivo podignite kožicu na mesu i rasporedite meki sir između kože i mesa. Stavite piletinu u pleh za pečenje, sa kožicom okrenutom ka gore, i okružite krompirom i prepolovljenim paradajzom, prerezanom stranom takođe na gore.
  2. Pospite paradajz  belim lukom i lagano posipajte šećerom (ovo pomaže da se naglasi ukus paradajza i da ne bude kiseo). Listove i grančice timijana rasporedite po plehu, začinite i pospite uljem. Pecite 45 minuta dok se piletina i krompir ne ispeku lepo, i ne dobiju hrskavu, zlatnu koricu.

I to je to! Nadamo se da se slažete da je recept vrlo jednostavan, a opet neobičan i drugačiji od onoga što inače jedete. Prijatno!