Ovo jelo možete napraviti i unapred i držati do 2 meseca u zamrzivaču
Ono što volimo kod nemogućeg kiša je to što za njega nije potrebna osnova od lisnatog testa - jednostavno pomešate sve sastojke zajedno, sipate u posudu i to je to! Prosto kao pasulj.
Tokom pečenja formira se fina zlatna korica u kojoj ćete uživati! Iz tog razloga i činjenice da mu je potrebno samo 20ak minuta za pripremu i pregršt zdravih sastojaka. Ovo definitivno preovladava kao jedna od naših omiljenih lakih večera i najboljih priloga uz ručak. Štaviše, možete ga napraviti unapred i zamrznuti do 2 meseca.
Sastojci
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 crni luk, sitno iseckan
- 2 kobasice, grubo iseckane
- 1 crvena paprika, bez semena, sitno isečena na kockice
- 3 jaja
- 1 1/2 šolje mleka
- 1/2 šolje brašna
- 1 kocka sira (u proseku oko 500 g)
Priprema
Zagrejte rernu na 200°C. Podmažite odgovarajuću posudu, ne bi bilo loše da bude dubine oko 4cm i 24cm prečnika, ali nije nužno, koristite šta imate.
Zagrejte ulje u teflonskom ili nekom drugom tiganju na srednjoj temperaturi. Dodajte luk, kobasice i papriku. Kuvajte, često mešajući, 4 do 5 minuta ili dok blago ne omekša. Sklonite sa vatre i stavite 5 minuta da se prohladi.
Umutiti jaja, mleko i brašno u činiji dok se dobro ne sjedine. Sjedinite mešavinu sa kobasicama i sir. Začinite solju i biberom.
Sipajte smešu u posudu za u kojoj ćete peći kiš. Pecite 45 do 50 minuta ili dok se ne stegne u sredini. Ostavite da odstoji 10 minuta. Poslužite.
Uživajte u ukusnom obroku. Prijatno!