mekano

Kad jednom probate, više nećete jesti kupovnu: Domaće testo za picu po receptu Džejmija Olivera

Kuvar Džejmi Oliver ima sjajan recept za domaće testo za picu.

Nema ničeg lepšeg od domaće pice.foto: Shutterstock/mnimage

Kada jednom probate domaće testo za picu, više nećete kupovati u restoranu.

 

Slavni kuvar Džejmi Oliver ima savršen recept za domaće testo za picu.

 

Sastojci:

 

 

  • 1 kg brašna
  • 650 ml mlake vode
  • 200 g finog griza
  • 1 kašičica morske soli
  • 2 * 7 g suvog kvasca
  • 1 kašika smeđeg šećera
  • 4 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja

Priprema:

 

Pomešajte kvasac, šećer i ulje u 650 ml mlake vode i ostavite da odstoji nekoliko minuta da se aktivira, a zatim sipajte u činiju.

 

Koristeći viljušku dodajte polako mešavinu brašna i soli i mešajte dok se masa ne sjedini. 

 

Meiste dok ne dobijete glatku, elastičnu masu, pa testo stavite u veliku činiju i brašno na vrh.

 

Pokrijte posudu vlažnom krpom i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi oko sat vremena dok se smesa ne udvostruči.

 

Potom izvadite testo i mesite ga dok mu sav vazduh ne istisnete.

 

Možete da ga koristite odmah ili da ga držite u frižideru dok je to potrebno.

 

Ako ga koristite odmah, podelite testo u onoliko loptica koliko želite pica.

 

Ova količina je dovoljna za 6 do 8 pica srednjih veličina.

 

Pre nego što nafilujete picu, razvučeno testo premažite maslinovim uljem .