poznaju se dugo

U kakvim su odnosima Penelope Kruz i Salma Hajek? Trenutak kada je Meksikanka izgubila kontrolu se prepričava godinama

Nakon što je čula da je njena koleginica iz Španije nominovana za Oskara, Salma Hajek nije mogla da sakrije reakciju

Penelope Kruz i Salma Hajek u filmu "Odmetnice"foto: Cineliz / Allpix Press / Profimedia

Španska glumica Penelope Kruz (48) i njena meksička koleginica Salma Hajek (56) najpoznatije su filmske zvezde sa španskog govornog područja.


One već decenijama spadaju u sam svetski krem u svojoj oblasti i obeležile su svojim talentom i lepotom neke od najuspešnijih holivudskih ostvarenja. Imale su priliku i da sarađuju, u filmu "Odmetnice" (Bandidas) iz 2006. godine, a mnoge interesuje u kakvim su one odnosima.


Malo je poznato da su se one zbližile mnogo pre nego što su imale priliku da se sretnu – dugo su samo pričale telefonom i tako upoznale jedna drugu onoliko koliko je moguće na ovakav način

 

Potom je Penelope dobila priliku da izgradi holivudsku karijeru, a kada je stigla u Los Anđeles, Salma ju je sačekala na aerodromu i priredila joj prijatno iznenađenje koje će Špankinja pamtiti dok je živa.

 

Došla sam da snimam film, samo s povratnom kartom i planom da ostanem dva meseca. Nisam poznavala nikoga – ispričala je Penelope u emisiji Elen Dedženeres. Kako istakla, čim je kročila na američko tlo, Salma Hajek joj je priskočila u pomoć.

 

Penelope Kruz i Salma Hajek su se zbližile i pre prvog susreteafoto: EPA/ARMANDO MOTA

Pokupila me je na aerodromu i rekla: "Ne ideš u hotel, dolaziš kod mene kući jer je ovo na početku teško i bićeš vrlo usamljena." Onda me je odvela u svoju kuću. Zbog toga smo danas kao sestre – otkrila je Penelope.


Kako je ispričala, u Salminoj velikoj losanđeleskoj vili se plašila da ostane sama, pa je prespavala u sobi svoje nove prijateljice.


Povrh svega, kaže mi da sam je usred noći uhvatila za ruku jer sam se plašila, ne znam, verovatno sam nešto sanjala – dodala je glumica.

 


Bilo mi je neverovatno to što se neko koga nisam znala, osim preko telefona, postarao da dođe po mene i nije me pustio da odem u hotel. Rekla mi je: "Želela ili ne, iako me ne znaš, ti ideš u moju kuću. Neću te ostaviti samu". Toliko je volim, od prvog dana je takva prema meni – ispričala je Penelope.

 

U godinama koje su usledile, Penelope Kruz i Salma Hajek postale su najbolje prijateljice, a na to ne utiče čak ni okean koji ih razdvaja jer španska glumica veći deo godine živi u Madridu.

 

Penelope Kruz i Salma Hajek uhvaćene tokom ćaskanja na dodeli Oskara foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Njih dve jedna oo drugoj uvek govore lepo, ako se istovremeno nađu na nekom svečanom holivudskom događaju, obavezno će pozirati zagrljene, a čuven je trenutak kada je Penelope Kruz prisustvovala proglašenju nominovanih za Oskara 2007.

 

Stajala je mirno, kada je čula ime svoje drugarice radosno je rekla: "Da!", a potom nastavila mirno da stoji kao da se ništa nije desilo.