"napravili ste cirkus!

"Iskreno, ovo je SMEŠNO!" Megan Markl izdala saopštenje za javnost posle nove porodične drame pred Čarlsovo krunisanje

Nakon što su isplivali detalji pisma koje je Megan Markl poslala svom svekru, ona je rešila da izda i zvanično saopštenje za medije

MEgan Markl, na sahrani kraljice Elizabete IIfoto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

Vojvotkinja od Saseksa Megan Markl izjavila je da sugestije da ona neće prisustvovati krunisanju kralja Čarlsa III u Londonu sledećeg meseca zbog pisma koje mu je poslala nemaju veze sa istinom.


U petak je objavljeno da je supruga princa Harija, vojvode od Saseksa, pisala svekru posle svog bombastičnog intervjua koji je dala Opri Vinfri, u kom je pričala o "rasizmu" i "nesvesnoj pristrasnosti" u kraljevskoj porodici.

 

Navodno je ona u pismu kralju Čarlsu imenovala osobu za koju je rekla da je brinula koje će boje biti koža Harijevog i njenog sina.

 

Megan Markl i princ Hari FOTO: EPA / Remko de Waal
Megan Markl i princ Hari FOTO: EPA / Nigel Roddis
Megan Markl i princ Hari FOTO: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
Megan Markl i princ Hari FOTO: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA
Megan Markl i princ Hari FOTO: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA
Megan Markl i princ Hari FOTO: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA


Kralj je, kako se piše, bio je jedini koji je posle pomenutog intervjua kontaktirao sa Harijem i Megan, a britanski mediji sada pišu da je to pismo razlog za to što ona neće biti na Čarlsovom krunisanju 6. maja.


Novinar Omid Skobi, prijatelj Saseksovih, objavio je sada saopštenje Harija i Megan, u kom se ističe da su ovi izveštaji "lažni" i "iskreno smešni".

 


Skobi je objavio tekst sledećeg sadržaja:


Vojvotkinja od Saseksa se bavi svojim životom u sadašnjosti, ne razmišljajući o prepisci od pre dve godine, u vezi s razgovorima od pre četiri godine. Svaka druga sugestija je lažna i iskreno smešna. Ohrabrujemo tabloide i kraljevske dopisnike da prestanu da iscrpljuju cirkus koji su sami napravili.

 

Megan Markl u Los Anđelesufoto: MEGA / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Krunisanju Čarlsa III prisustvovaće, ispred Saseksovih, samo mlađi kraljev sin princ Hari, dok će njegova supruga Megan i deca Arči i Lilibet ostati u Kaliforniji.

 

Inače, The Sun je juče javio da će princ Hari na očevom krunisanju sedeti "10 redova iza kraljevske porodice", da nema šanse da će tada doći do pomirenja i da se verovatno on neće zadržati.