Ako nemate ideju šta biste mogli da pripremite za ručak, obavezno probajte recept za slasni gulaš od svinjskog mesa
Ljubitelji gulaša uvek su raspoloženi za novi recept za ovo jelo, koje je moguće pripremiti na milion načina, a teško da ćete naći kvalitetniji, zasitniji i sočniji od ovog.
Takozvani čorbadžijski gulaš potiče s juga Srbije, pravi se od svinjetine i vrlo je ukusan, a najbolje je služiti ga s krompirom. Obično se priprema od ljutih papričica, ali se originalno pravio uz pomoć čorbadžijskih paprika, odnosno onih koje su pre termičke obrade odstajale u marinadi od mirođije, belog luka, peršuna, soli, šećera, sirćeta i šargarepe.
Sastojci:
- pola kilograma svinjskog mesa
- 1 glavica crnog luka, srednje veličine
- 4 kašike belog vin
- pakovanje šampinjona
- 4 cela jajeta
- 100 grama sitnog slanog sira
- 1 zelena paprika
- 2 ljute papričice
- 1 kašika slatke mlevene paprike
- 220 ml soka od paradajza
- 3 kisela krastavčića
- ulje po potrebi
- so i biber po potrebi
- svež peršun po ukusu
Priprema
- Stavite ulje da se greje, pa na njemu propržite sitno seckan crni luk i zelenu papriku sečenu na kolutove.
- Potom, kad bude staklast, dodajte svinjetinu seckanu na kockice i dinstajte pet minuta.
- Dodajte pečurke, dobro oprane, oceđene i sečene na kriške. Sve dobro promešajte.
- Ubacite sitno seckane krastavčiće i sok od paradajza.
- Dodajte ljute papričice, sečene krupno, pa dinstajte još pet minuta.
- Potom sipajte belo vino, začinite po ukusu i dinstajte dok tečnost ne ispari.
- Izmrvite preko svega sitan sir i dobro promešajte.
- Napravite "rupe" kašikom u ovoj smesi u tiganju, pa u njih ubacite razbijena jaja. Kad počnu da bele, pospite mlevenom slatkom paprikom i peršunom i dobro promešajte.
( Glossy )