Ako želite da smršate i uradite prolećni detoks tela ovaj napitak će vas oduševiti
Od davnina je poznato da đumbir i cimet imaju blagotvorno dejstvo na ljudski organizam, a s dolaskom prvih prolećnih dana mnoge žene se aktiviraju želeći da smršaju ili jednostavno detoksikuju organizam.
Ako i vi želite da skinete salo sa stomaka napravite ovaj zdravi napitak i konzumirajte ga svakog dana u propisanim dozama. Uključite malo fizičke aktivnosti, povedite računa šta jedete i sigurno ćete imati rezultate.
Cimet je od davnina poznat kao sredstvo koje ima blagotvorno dejstvo na ljudski organizam. Mnogi ga koriste da olakšaju teškoće kod artritisa, bolove u želucu, grčeve, kožne bolesti, menstrualne tegobe, nervnu napetost, dijabetes i impotenciju.
On je najbolji prirodni izvor gvožđa, mangana, cinka, bakra i kalcijuma. Naučno je dokazano da sa samo pola kašičice ovog praha u toku dana dijabetičari mogu smanjiti novo insulina u krvi. Cimet povećava temperaturu tela i na taj način topi masne naslage. Skoro da nema namirnice koja sadrži toliko antioksidanata kao cimet.
Limun je poznat kao odličan u procesu čišćenja organizma od toksina.Osim toga on nam može pomoći da ojačamo imuni sistem. Osim C vitamina, u njemu se nalaze i vitamin B6, vitamin E, folna kiselina, kalcijum, gvožđe, magnezijum, cink, fosfor i dr. Jedan od njegovih glavnih sastojaka su antioksidansi koji ubrzavaju metabolizam i podmlađuju kožu.
Zatim tu je i hidroksititat, vrlo bitna materija koja sprečava nakupljanje i stvaranje sala. Čak je i kora limuna zdrava jer se u njoj nalazi polikosanol, jedna vrsta šećera koja pomaže u sagorevanju masti. Ipak, s njom treba biti oprezan, ukoliko niste sigurni da ste kupili organski limun, koji nije tretiran pesticidima.
Đumbir pomaže da smanjite upale, apetit i stimuliše varenje. Za mršavljenje, đumbir se koristi u kombinaciji sa drugim sastojcima, kao što su limun i cimet.
Ovaj napitak će vam najviše pomoći da izgubite salo na stomaku, ali morate da vodite računa i o ishrani. Pokušajte da izbacite belo brašno, šećere i industijsku hranu.
Evo kako se pravi čudesna crvena voda:
- sok od 1 limuna
- 1 đumbir
- 700 ml vode
- štap cimeta
- 1 kašičica mlevene slatke paprike
Priprema:
Limun dobro operite, pa iscedite. Koru isecite i i stavite u šerpu, dodajte rendani đumbir (prethodno očistite koru), štap cimeta i sipajte vodu. Kuvajte dok ne proključa, sklonite sa šporeta, pa dodajte slatku papriku i sok od limuna. Dobro promešajte.