Ako vam je dosta već viđenih jela koja umeju pomalo da dosade, obavezno probajte ove slasne ćuftice gotove za tili čas
Ćufte spadaju u omiljena jela na našim prostorima, a pored uobičajene varijante od mlevenog mesa, možete upotrebiti i – povrće.
Budući da sadrže jaja, ove ćuftice nisu posne, te to imajte u vidu, ali su svakako zasitne i odlično rešenje kad ne znate šta da spremite za ručak.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 2 cela jajeta
- 2 čena belog luka
- ulje po potrebi
- 200 grama brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- so, biber, peršun, suvi začin po ukusu
Priprema
- Izrendajte tikvice krupno, pa ih posolite i stavite na papirne ubruse da se ocedi višak vode.
- U činiji im, potom, dodajte brašno, jaja, prašak za pecivo, začine po ukusu i sitno rendan beli luk.
- Ostavite da odstoji 20 minuta, pa kašikom vadite testo i oblikujte ćufte.
- Pecite ih u dobro zagrejanom ulju dok ne porumene, pa ih okrenite i pecite i s druge strane.
- Nakon što vadite ćuftice, jednu po jednu ređajte po papirnom ubrusu, da upije višak masnoće.
- Služite uz kupus salatu, zelenu salatu, svež krastavac i paprike...
( Glossy )