suva elegancija

Romantična, ženstvena, a emituje – MOĆ! Bluza Ive Ilinčić za kojom bi se okrenule Kejt Midlton i Brižit Makron

Ovaj detalj na elegantnim bluzama i košuljama je trend koji ne prolazi, a često baš takve komade biraju prve dame i članice kraljevskih porodica

Iva Ilinčić uvek oduševi izgledom koliko i talentomfoto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Jedno od domaćih ostvarenja koje ima premijeru na ovogodišnjem Fest-u je film "Čuvam te" u režiji Mimi Vlaović, u kom igraju neki od omiljenih domaćih glumca.


U kratkom filmu koji nam donosi priču o jednoj mladoj devojci početkom devedesetih godina gledaćemo Dragana Mićanovića, Sonju Kolačarić, Petra Đurđevića, Ljubinku Klarić, Srđana Timarova i mnoge druge, a glumačku ekipu predvodi Iva Ilinčić (26) u ulozi glavne junakinje Mine.


Ovim povodom održana je konferencija za medije u Beogradu, na kojoj su se javnosti obratili neki od članova ekipe, a glumica Iva Ilinčić ponovo je oduševila svojim stilom.


Iva je poznata po tome što obožava jednostavnost i klasične komade, a sada se pojavila u vrlo šik business casual izdanju koje je savršeno za razne dnevne prilike.

 

Glumica Iva Ilinčić FOTO: Dusan Milenkovic/ATAImages
Glumica Iva Ilinčić FOTO: Dusan Milenkovic/ATAImages
Glumica Iva Ilinčić FOTO: Dusan Milenkovic/ATAImages
Glumica Iva Ilinčić FOTO: Dusan Milenkovic/ATAImages
Glumica Iva Ilinčić FOTO: Dusan Milenkovic/ATAImages
Glumica Iva Ilinčić FOTO: Dusan Milenkovic/ATAImages


Glumica je ponela uske farmerke od tamnog džinsa, a kombinovala ih je s vanvremenskom bluzom koja svaki autfit pretvara u instant eleganciju.

 

Ivin izbor bila je bluza vrlo efektne zelene boje koja pada pored tela vrlo suptilno naglašavajući figuru, uz jedva primetan persijski paisley dezen, a ima detalj koji je čini još otmenijim odevnim komadom. U pitanju je pussy bow, mašna koja spada u najdoslednije detalje ženske mode već duže od veka!

 

Glumica Iva Ilinčićfoto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Ovakve mašnice ispod okovratnika su maltene obavezan dan stajlinga najbolje odevenih žena sveta, poput francuske prve dame Brižit Makron i princeze od Velsa Kejt Midlton, a čine da autfit izgleda damski i vrlo elegantno.


Pussy mašne nazivaju se još i mačkaste mašne i lavallière, a zapravo predstavljaju trake vezane u labave mašnice na različite načine: mogu da budu tanke, deblje, decentne, masivne, obično u istoj boji u kojoj je bluza. One su u ženskoj modi zastupljene još od 19. veka, a naziv "pussy bow" i "pussycat bow" dobile su početkom 20. veka.


– U njima je uvek bilo nečega blago subverzivnog, što evocira prkos. Istorijski, one su povezane sa ženama koje ulaze u tradicionalno "muške prostore" – terene za golf, radne prostorije, i izazivaju tradicionalni dres kod – istakla je svojevremeno dr Kejt Strasdin, profesorka istorije modnog dizajna Univerziteta Falmut u Engleskoj.

 

Brižit Makron često nosi bluze koje imaju pussy mašnu FOTO: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
Brižit Makron često nosi bluze koje imaju pussy mašnu FOTO: Marin Ludovic/Pool/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia
Pussy mašna često je izbor Kejt Midlton FOTO: EPA-EFE/POOL/TIM ROOKE
Jedna od najpoznatijih bluza za pussy mašnom je ona koju je Melanija Tramp nosilia na drugoj predsedničkoj debati tokom kampanje njenog supruga Donalda. Mnogi su ovaj potez videli kao poruku da će podržati svog supruga uvek i usvemu, budući da je tih dana bio u jeku skandal sa njegovim starim snimljenim razgovorima u kojima kaže da voli da hvata žene za polni organ, koji je u žargonu naziva baš kao i ova mašna! FOTO: EPA/RICK T. WILKING
Muzičarka Majlin Klas često na crvenom tepihu nosi elegantne komade koji imaju pussy mašnu FOTO: Alpha Photo / Alamy / Alamy / Profimedia


Ovakve bluze najčešće se kombinuju s pantalonama i donose sasvim novu energiju odevnoj kombinaciji, šaljući jasnu poruku – ja sam i ženstvena i sposobna i sa mnom nema zezanja!