tope se u ustima

Sa orasima, voćem ili belom čokoladom: 3 KEKS TORTE koje su gotove za 30 minuta (RECEPT)

Kada vam se jede nešto slatko, a ne znate šta ćete, sa keks tortom nikada nećete da pogrešite.

Plazma torta vraća u detinjstvo. foto: Shutterstock/Africa Studio

Kada su u pitanju dezerti, najomiljenijih su nam oni koji se pripremaju brzo i jednostavno, a čiji se ukus nikada ne zaboravlja.

 

Zato smo za vas danas izabrali tri keks torte koje su podjednako lepe i ukusne.

 

  • Keks torta sa orasima i čokoladom

 

Sastojci:

  • 600 g mlevenog keksa
  • 100 g mlevenih oraha
  • 200 g čokolade
  • 2 kašike ulja
  • 200 g šećera u prahu
  • 250 g margarina
  • 2 jajeta
  • 200 ml gaziranog soka s ukusom pomorandže

 

Umutite jaja, margarin i šećer, a potom dodajte keks, orahe i 100 grama izrendane čokolade.

 

Potom sipajte sok od narandže i dobro promešajte da se sve sjedini.

 

Stavite smesu na poslužavnik i oblikujte kako želite. 

 

Preko nje stavite glazuru od istopljene čokolade i ulja. 

  • Keks torta sa šumskim voćem i kokosom

 

Sastojci: 

  • 500 ml slatke pavlake
  • 400 g kisele pavlake
  • 130 do 150 g šećera u prahu
  • 400 g mlevenog keksa
  • 100 g kokosa
  • 400 g smrznutih malina ili smrznutog voća (šumsko voće, jagode ili kupine)

 

Priprema:

 

U jednoj posudi umutite slatku pavlaku, a u drugoj kiselu pavlaku i prah šećer. 

 

Ove dve smese sjedinite, pa dodajte kokosa, a kada dobro izmešate, dodajte i keks. 

 

Kada se sve to dobro sjedini, dodajte voće.

 

Potom dobijenu smesu sipajte u kalup i lepo rasporedite. Prekrijte providnom folijom i ostavite u frižideru na sat vremena ili u zamrzivač na još kraće vreme.

 

Umutite šlag i dekorišite tortu. 

 

  • Keks torta sa belom čokoladom

 

Sastojci:

 

  • 300 gr keksa
  • 700 gr kisele pavlake
  • 10 krem bananica
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 200 gr bele čokolade
  • 100 ml slatke pavlake

 

Izlomite keks na sitnije komade, pa dodajte kiselu pavlaku, iseckane bananice i šećer u prahu. Sve to dobro promeštajte i stavite u kalup.

 

Otopite belu čokoladu sa slatkom pavlakom, pa prelijte preko.

 

Stavite u frižider da se malo stegne pre sečenja.