kako je sve počelo?

22 godine ponavlja – "NE ZNAM JE": Iza dugog neprijateljstva Džej Lo i Maraje Keri stoji jedan osvetoljubiv muškarac

Kada pop divu Maraju Keri pitaju za njenu slavnu koleginicu, ona uglavnom ima isti odgovor. 

foto: EPA-EFE/NINA PROMMER

Jedan od omiljenih mimova na internetu jeste trenutak kada je Maraja Keri na pitanje o Dženifer Lopez odgovorila:


Ne znam je.


Godinama kasnije, dok su je fanovi prilikom potpisivanja autograma pitali za Džej Lo, Maraja je ravnodušno ponovila:


I dalje je ne poznajem.


U jednom intervjuu 2018. godine, Maraju su ponovo pitali o njenom odnosu sa latino divom, a ona je pokušala da pojasni svoje uporno ponavljanje da ne zna Dženifer Lopez.


Zaista sam želela ili da kažem nešto lepo ili da ne kažem ništa. Stvarno jesam – rekla je Maraja Keri.

 


Svi nadaju da će Dženifer jednog dana objaviti memoare u kojima će ispričati istinu, ali postoje neki tragovi toga šta je toliko naljutilo Maraju.


Obe su maestralne na svoj način, obe su dive i obe velike svetske zvezde, a godinama se spekuliše šta je to moglo da izazove ovako loš odnos.


Po svemu sudeći, prvi put se u javnosti saznalo da problem postoji posle sporne Marajine izjave, kada je početkom 2000-ih u jednom intervjuu pričala o tome koliko ceni Bijonse kao značajnu i kvalitetnu autorku i izvođačicu. Međutim, kada je upitana za mišljenje o Dženifer Lopez, izgovorila je čuvenu rečenicu – da je ne zna.

 


Džej Lo je u tom trenutku već bila velika svetska zvezda i osoba poznata u celom svetu, pa je svakako i Maraja morala dobro da zna ko je ona. U jednom kasnijem intervjuu, ona je objasnila da je htela da kaže da se jednom kratko srela s njom i da je ne poznaje lično.

 

Što se tiče Dženifer, ona je jednom prilikom prokomentarisala da se sa Marajom srela "mnogo puta" i da je koleginica očigledno "zaboravna", ali je objasnila da nema negativnih osećanja prema njoj iako je svesna da Maraja nema najlepše stvari da kaže o njoj. Štaviše, tada je rekla da je obožavateljka Maraje Keri i da bi volela da postanu prijateljice.

 

Zašto se ne vole Dženifer Lopez i Maraja Keri?


Kako se šuškalo u američkim medijima, Maraja je zamerila Dženifer što je svojim albumom J.Lo 2001. bacila u senku njen film i pesmu Glitter, koji su bili odbačeni i od strane kritike i od publike.

I sama Kerijeva osvrnula se na to u svojim memoarima "Značenje Maraje Keri", u kojoj je tvrdila da je njen bivši muž Tomi Motola, nekadašnji direktor kompanije Sony Music, sabotirao njen saundtrek Glitter i za to iskoristio Dženifer Lopez.


Nakon što je čuo moju novu pesmu, Soni je upotrebio isti sempl koji sam ja koristila da napravi singl za drugu pevačicu (koju ja ne znam) – napisala je Maraja, jasno aludirajući na svoju rivalku Džej Lo.


Kako se pisalo, u pitanju je pesma I'm Real.

 


Maraja je, takođe, trebalo da sarađuje sa reperom Dža Rulom, kojeg je njen bivši muž odmah upoznao sa Dženifer i ubedio ih da snime pomenutu pesmu.
Veruje se da je vremenom Maraja Keri doživela Džej Lo kao svoju najveću neprijateljicu u svetu slavnih, a u više navrata je komentarisala njeno pevanje.


Nakon što je čula da Dženifer Lopez spava osam sati svake noći, Maraja je prokomentarisala da ona spava samo tri sata i pokušala da ukaže na to da njena koleginica samo "otvara usta" uz tuđi glas.


Da sam imala luksuz da zapravo ne moram da pevam svoje pesme... I ja bih spavala toliko – rekla je Maraja.


Negde u isto vreme je u jednom intervjuu istakla da ona nema nikakve veze sa Dženifer jer se ne bave istim poslom.

 

Dženifer Lopez jedna je od najvećih zvezda današnjicefoto: KEVIN WINTER / Getty images / Profimedia

– Mislim da ona nema nema neke veze sa mnom. Moja stvar je pevanje i pisanje pesama... Pevanje je talenat od Boga i zahvalna sam na njemu. Njena stvar je nešto drugo – istakla je pevačica.


Nakon što su je upitali da postoji mogućnost da Džej Lo i ona snime duet, Maraja je istakla da sumnja da bi to zvučalo dobro.


I veći neprijatelji su se mirili u svetu slavnih, ali po svemu sudeći – Maraja Keri i Dženifer Lopez teško da bi mogle da postanu drugarice.