gotovo za tren oka

Najkremastiji ČIZKEJK OD 3 SASTOJKA: Superbrzi slatkiš bez brašna, margarina i ulja (RECEPT)

Ako niste do sad čuli za japanski čizkejk, napravili ste veliki kulinarski propust – u pitanju je jedna od najlepših i najjednostavnijih brzih poslastica

japanski čizkejk od 3 sastojka gotov je na brzinufoto: jan's baking, Youtube Printscreen

Već smo vam predstavili vazdušaste japanske palačinke, brzi recept za doručak poput mekanih oblačića, a ako vam se one dopadaju – japanski čizkejk biće pravi slatkiš za vas.


Japanski čizkejk je domaći kolač koji je pre nekoliko godina postao vrlo popularan na internetu, a ko god da ga je probao kaže da je nemoguće omanuti s njim. Da stvar bude bolja, pravi se od samo tri sastojka, i to za tili čas!


Sastojci:

 

4 velika jajeta (pravo iz frižidera)

 

  • 200 grama mlečne čokolade
  • 200 grama krem-sira (na sobnoj temperaturi)

 

Priprema


Zagrejte rernu na 170 stepeni.


Odvojte belanca od žumanaca, pa stavite belanca u frižider.

 

Otopite čokoladu, pa je pomešajte s krem-sirom i sve lepo sjedinite. Zatim dodajte žumanca i dobro umutite žicom sve dok ne dobijete homogenu i glatku smesu.


Izvadite belanca iz frižidera, pa ih umutite u čvrst sneg. Trećinu dodajte smesi od čokolade i sira i pažljivo mešajte, pa dodajte drugu trećinu i ponovite i na kraju poslednji deo i takođe nežno umešajte u smesu.


Obložite kalup za torte papirom za pečenje, pa u njega sipajte smesu.
Tresnite nekoliko puta kalupom o sto da izbijete mehuriće vazduha, pa stavite kalup u dublji pleh napunjen toplom vodom.


Pecite 15 minuta na 170 stepeni, pa smanjite na 160 stepeni i pecite još 15 minuta.


Zatim isključite rernu, ali ostavite kolač u njoj još 15 minut akako ne bi naglo splasnuo. Služite hladno.

 

Pogledajte pripremu.