Ako niste do sad čuli za japanski čizkejk, napravili ste veliki kulinarski propust – u pitanju je jedna od najlepših i najjednostavnijih brzih poslastica
Već smo vam predstavili vazdušaste japanske palačinke, brzi recept za doručak poput mekanih oblačića, a ako vam se one dopadaju – japanski čizkejk biće pravi slatkiš za vas.
Japanski čizkejk je domaći kolač koji je pre nekoliko godina postao vrlo popularan na internetu, a ko god da ga je probao kaže da je nemoguće omanuti s njim. Da stvar bude bolja, pravi se od samo tri sastojka, i to za tili čas!
Sastojci:
4 velika jajeta (pravo iz frižidera)
- 200 grama mlečne čokolade
- 200 grama krem-sira (na sobnoj temperaturi)
Priprema
Zagrejte rernu na 170 stepeni.
Odvojte belanca od žumanaca, pa stavite belanca u frižider.
Otopite čokoladu, pa je pomešajte s krem-sirom i sve lepo sjedinite. Zatim dodajte žumanca i dobro umutite žicom sve dok ne dobijete homogenu i glatku smesu.
Izvadite belanca iz frižidera, pa ih umutite u čvrst sneg. Trećinu dodajte smesi od čokolade i sira i pažljivo mešajte, pa dodajte drugu trećinu i ponovite i na kraju poslednji deo i takođe nežno umešajte u smesu.
Obložite kalup za torte papirom za pečenje, pa u njega sipajte smesu.
Tresnite nekoliko puta kalupom o sto da izbijete mehuriće vazduha, pa stavite kalup u dublji pleh napunjen toplom vodom.
Pecite 15 minuta na 170 stepeni, pa smanjite na 160 stepeni i pecite još 15 minuta.
Zatim isključite rernu, ali ostavite kolač u njoj još 15 minut akako ne bi naglo splasnuo. Služite hladno.
Pogledajte pripremu.