PRSTE DA POLIŽEŠ

Vazdušasta, BEZ KVASCA, merenja i gubljenja vremena: Recept za najmekšu pogaču koju ćete napraviti za 30 minuta

Neodoljiva pogača bez kvasca će vas osvojiti već na prvi zalogaj.

foto: Youtube/Igy the cook

Brzi i jednostavni recepti su sve što želimo u nekim trenucima, a ukoliko ste u potrazi za savršenom pogačom koju će vaši ukućani obožavati, definitivno ćete ovu morati da isprobate.

 

Pogača bez kvasca zvuči dovoljno primamljivo i jednostavno, pa će za kratko vreme postati vaš recept broj 1. Ona je preukusna, mekana i poješćete je brzinom svetlosti.

Sastojci:

 

  • 400-450 gr brašna
  • 1 kašičica sode bikarbone ili praška za pecivo
  • 3 kašike ulja
  • 200 ml jogurta
  • 100 ml kisele vode
  • so

 

Priprema:

 

U jednu dublju posudu sipajte brašno, so, sodu ili prašak za pecivo, ulje, jogurt i kiselu vodu i sve to mešajte dok ne dobijete jedinstvenu smesu. Dobijeno testo izvadite na radnu površinu i razvucite oklagijom. 

 

Stavite u pripremljen pleh ili tepsiju i pustite oko pola sata da testo odmori pokriveno krpom. Nakon toga pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.