Neodoljiva pogača bez kvasca će vas osvojiti već na prvi zalogaj.
Brzi i jednostavni recepti su sve što želimo u nekim trenucima, a ukoliko ste u potrazi za savršenom pogačom koju će vaši ukućani obožavati, definitivno ćete ovu morati da isprobate.
Pogača bez kvasca zvuči dovoljno primamljivo i jednostavno, pa će za kratko vreme postati vaš recept broj 1. Ona je preukusna, mekana i poješćete je brzinom svetlosti.
Sastojci:
- 400-450 gr brašna
- 1 kašičica sode bikarbone ili praška za pecivo
- 3 kašike ulja
- 200 ml jogurta
- 100 ml kisele vode
- so
Priprema:
U jednu dublju posudu sipajte brašno, so, sodu ili prašak za pecivo, ulje, jogurt i kiselu vodu i sve to mešajte dok ne dobijete jedinstvenu smesu. Dobijeno testo izvadite na radnu površinu i razvucite oklagijom.
Stavite u pripremljen pleh ili tepsiju i pustite oko pola sata da testo odmori pokriveno krpom. Nakon toga pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.