sočne i zasitne

MAFIN-PITULJICE gotove za 20 minuta: Naslasnije je pitice sa sirom i spanaćem koje ostaju sveže bar dva dana (RECEPT)

Najbolja ideja za doručak ili večeru na brzinu – domaće pituljice u kalupu za mafine punjene spanaćem i sitnim sirom!

foto: iuliia_n/Shutterstock

Ako obožavate domaće pite, ovaj recept je nešto što definitivno morate da probate!


U pitanju su pituljice koje se peku u kalupu za mafine, a one mogu biti zgodno posluženje za slavu ili neku drugu proslavu, a u pitanju su vrlo zasitni zalogajčići.

 

Sastojci:

 

  • 12 kora za pitu
  • 2 jajeta
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 150 grama sitnog slanog sira
  • 200 grama sitno seckanog spanaća
  • so po ukusu
  • ulje po potrebi

 

Priprema


Obaren spanać ocedit, pa iseckati sitno.


U jednoj činiji sir pomešati s umućenim jajetom i praškom za pecivo, pa dobro promešati. Posoliti ako treba, ali obratite pažnju na to koliko je slan sir.


Koru namazati uljem, pa namazati fil i urolati koru kao palačinku. Potom tu "palačinku" urolati u oblik cveta i staviti u kalup za mafine obložen papirnim korpicama za pečenje, pa ponavljati dok se ne utroši materijal.