neuobičajena zvezda

Žene LUDE ZA NJIM, a muškarcima nije jasno zašto: Baš sve što niste znali o najpozitivnijem negativcu na svetu

Jedan od holivudskih glumaca koji su vrlo popularni među damama iako nisu tipični lepotani ko Bred Pit nesumnjivo je Danac za kog su obično rezervisane uloge negativaca

foto: ELVIS BARUKCIC / AFP / Profimedia

Njegove grublje i oštre crte lica obezbedile su mu u Holivudu uloge ćutljivih, zlih, surovih muškaraca i kao takvog ga je upoznao ceo svet, ali šarmantni Mads Mikelsen je, kada se kamere isključe, sasvim običan čovek koji iznad svega ceni večeri koje provede u porodičnom domu.

 

Govori pet jezika

 

Mikelsen je izuzetno talentovan čovek, a jedna od njegovih veština je to što brzo i lako uči nove jezike. Strani mediji pišu da govori pet jezika: svoj maternji danski, švedski, engleski, nemački i francuski.


On je vitez

 

foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Mads Mikelsen postao je u aprilu 2016. godine vitez francuskog Reda zaslužnih za umetnost i književnost, baš kao i danski režiser Tomas Vinterberg, a glumac je tom prilikom izjavio da mu je francuska filmska industrija zapravo pokrenula karijeru.


Njegov idol je Brus Li

 

Slavni Danac odrastao je na akcionim filmovima, a posebno je cenio Brusa Lija, kog smatra svojim najvećim idolom. Omiljeni Lijev film mu je Igra smrti, ostvarenje koje legendarni glumac i majstor borilačkih veština nije završio, ali ga Mikelsen ceni i zbog zanimljivih akcionih scena.

 

Odličan je kuvar — posebno ako volite azijsku kuhinju

 


Iako obožava dansku kuhinju, Mads najradije i najbolje priprema azijska jela, a najviše voli da pretera sa čilijem. Veruje da je njegov najveći specijalitet supa od kokosa i škampa, a svojevremeno se hvalio da je njegovo jelo ukusnije od svih ovakvih supa koje je jeo u restoranima.


Nema predstavu ko je Rijana

 

Odnosno nije imao! Svi pamte sada već kulti spot čuvene lepotice s Barbadosa za pesmu B***h Better Have My Money, u kojoj glumi Mads Mikelsen. Ispostavilo se, međutim, da glumac nije imao pojma ko mu je ponudio da se pojavi u spotu sve dok mu deca nisu održala lekciju o pop kulturi i izrazila nevericu zbog njegove neupućenosti.


On je porodičan čovek

 

FOTO: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
FOTO: EPA-EFE/Emil Helms
FOTO: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
FOTO: EPA-EFE/ETTORE FERRARI
FOTO: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

 

Sasvim suprotno njegovim ulogama, Mikelsen vodi miran porodični život. S koreografkinjom Hanom Jakobsen je od 1987. godine, a u braku od 2000. Dobili su dvoje dece: sina Karla 1997. i ćerku Violu 1992. Živeli su u Kopenhagenu sve do 2012, kada su se preselili u Toronto.


Jednom je napustio audiciju

 

 

Iako je veliki profesionalac, Mikelsen je jednom prilikom otkrio da je imao užasna iskustva na audicijama, a mediji su jednom preneli da je čak besno napustio jedan kasting. Naime, na audiciji za ulogu u filmui Fantastična četvorka, glumca su zamolili da izduži ruke kao da je čovek od gume, nakon čega je samo izašao iz prostorije.

 

Veoma je popularan na društvenim mrežama

 


Slavni glumac aktivno koristi sve svoje profile, a obino objavljuje zanimljive sitnice o svom privatnom životu. Tako je brzo i lako stekao veliku bazu fanova na internetu, a njih u najvećoj meri čine žene jer...


Neretko ga proglašavaju najseksepilnijim na svetu

 

foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Ukoliko ste pripadnica lepšeg pola, ovo vas verovatno ne iznenađuje i čitate članak upravo zbog činjenice da vam se Mikelsen dopada kako zbog glumačkog talenta tako i zbog izgleda. On je uvek bio u centru pažnje zbog svog zanimljivog i atraktivnog izgleda, što su primetili i brojni magazini koji ga svrstavaju u najprivlačnije muškarce na planeti.


Pije isključivo pivo

 

 

Iako smo u brojnim ulogama imućnih negativaca često viđali kako ispija žestoka pića, Mads Mikelsen privatno pije isključivo pivo, a razlog je, kako je jednom istakao, to što ga viski podseća na devojke koje stavljaju parfem iako se pre toga nisu istuširale.