Ukusna čokoladna poslastica sa kruškama, gotova za pola sata, dezert je kom je nemoguće odoleti
Treba vam recept za sočnu i ukusnu brzu domaću tortu? Volite spoj ukusa krušaka i crne čokolade? Ova poslastica je sve ovo i mnogo više od toga – prava gastronomska čarolija!
Sastojci:
- 6 jaja
- 100 grama crne čokolade
- 30 grama brašna
- pola kašičice praška za pecivo
- 30 grama kakaoa
- 150 grama kristal-šećera
- 100 grama mlevenih badema
- 1 kašičica ekstraka vanile
- 5 velikih krušaka
- šećer u prahu za posipanje
Priprema
Umutite dobro jaja sa šećerom i ekstraktom vanile, pa im dodajte sitno mlevene bademe i kakao, brašak za pecivo i brašno. Otopite crnu čokoladu, pa umešajte u ovu smesu.
Poređajte po dnu kalupa veće kriške krušaka, pospite ih šećerom, pa prelijte ovom smesom.
Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.
Kad se prohladi, po želi pospite šećerom u prahu.
( Glossy )