sve ovo imate u kući

Netipično za političarke: Autfit zahvaljujući kom premijerka Finske izgleda kao NAJMOĆNIJA ŽENA NA SVETU

Svedena odevna kombinacija koju možete nositi i kad idete s drugaricama na kafu – to je stajling koji za posao bira jedna od najuticajnijih žena Evrope

foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Finska premijerka Sana Marin proteklih meseci često je u centru pažnje javnosti. Najpre su se pojavili snimci sa jedne kuće žurke zbog koje se ona suočila s neprijatnim komentarima i čak se podvrgla testiranju na drogu, potom je oštro istakla da će rat u Ukrajini biti završen tek onda kada Rusija napusti teritoriju ove zemlje, a sada se ponovo priča o njoj.


Ovog puta je, međutim, Sana Marin privukla pažnju nečim od čega zaista teško da je očekivala da će ostaviti tako snažan utisak – prošetala je pored kamere.

 

Ona je pre nekoliko snimljena u Helsinkiju dok je išla na posao, a u pitanju je snimak koji traje svega nekoliko sekundi, a zrači samopouzdanjem kakvo je neophodno ženi na njenom položaju.


Sana Marin odlučnim hodom je prošla u potpuno crnom stajlingu, koji čine najjednostavnije helanke i uska rolka, a njima je dodala ravne crne čizme do kolena.

Ovako sveden autfit finska premijerka upotpunila je klasičnim trenč mantilom, a opredelila se za dugačak model crne boje i za većom kragnom. Pravo iznenađenje je njen izbor aksesoara – sve je u ovoj odevnoj kombinaciji podređeno praktičnosti, pa je tako umesto skupocene torbice Sana Marin ponela veliki kožni ranac, koji se svojom crnom bojom i jednostavnim dizajnom odlično uklopio uz stajling.


Bez vidljivih oznaka brendova, bez suvišnih detalja, sve u službi udobnosti, a ipak u kombinaciji sa odlučnim hodom – tako moćno!