modni trikovi

Uvući nogavice u čizme ili ne? Ovako se pravilno različite farmerke nose s gležnjačama

Ako niste sigurni kada treba uvući, kada podrvnuti, a kada ostaviti nogavice farmerki da padaju, proverite ovaj kratki vodič

foto: Tinxi/Shutterstock

Jesen možda nije svima omiljeno godišnje doba, ali je nesumnjivo sezona u kojoj imamo bezbroj opcija kada je reč o oblačenju.

 

Kaputi, džemperi, aksesoari u vidu kapa i šalova... Sve to pruža nam mogućnost da pokažemo sav svoj modni dar i kombinujemo majstorski, a omiljeni deo jesenje i zimske sezone svakako su – čizme.

 

Među omiljenim modelima su kratke čizme, koje tek pokrivaju članke, a one su apsolutni hit protkelih sezona, posebno u spoju s farmerkama. Međutim, one uvek nose sa sobom pitanje šta činiti s nogavicama?

 

Ako želite da čizme moraju da budu u prvom planu i da treba da uvučete nogavice u obuću, idealno bi bilo da je u pitanju skinny model farmerki.

 

foto: Cozy Home/Shutterstock

Nogavice ravnog kroja ne bi trebalo da uvlačite, posebno ako nosite uske čizme, jer će obuća izgubiti oblik, a možete da delujete neuredno, izgužvano i kao da ste se obukli bezu previše planiranja. U tom slučaju, bolja je ideja da podvrnete nogavice nekoliko puta tako da sežu tik iznad čizama i ne narušavaju sklad.

 

foto: MS_studio/Shutterstock

Farmerke koje otkrivaju članke, odnosno imaju nešto kraće nogavice pružaju mnogo mogućnosti! Slobodno birajte i one koje su toliko kratke da između gležnjača i nogavice ima bar jedan prst praznog prostora, ali obratite pažnju na to da vam čarape ne budu previše napadne kako ne biste skrenuli fokus sa čizama.

 

foto: MS_studio/Shutterstock

Sve popularnije zvoncare najbolje izgledaju kada se prebace preko obuće i apsolutno je zabranjeno eksperimentisati i uvlačiti ih u obuću

 

foto: Alones/Shutterstock