nikad je nije dosta

Ne peče se, nema jaja, a kremastija ne postoji: TORTA OD KESTENA savršena za jesenje dane (RECEPT)

Recepti sa kestenjem uvek su popularni u jesenjim mesecima, a od ove poslastice nećete naći lepšu

foto: Robyn Mackenzie/Shutterstock

Jesen nam donosi hladne dane, ali i prelepe mirise i boje, naročito u kuhinji!

 

Među omiljenim domaćim slatkišima u drugoj polovini godine svakako su slasni i mekani dezerti od kestenja, a ubedljivo najjednostavni recept jeste onaj za brzu kremastu tortu koja se ne peče.

 

Sastojci


Za koru:

 

  • 400 grama keksa
  • 140 grama margarina
  • 7 kašika šećera u prahu
  • 120 mililitara mleka


Za fil:

 

 

  • pola kilograma pirea od kestena
  • 200 mililitara slatke pavlake
  • 120 grama margarina
  • 7 kašika šećera u prahu


Za dekoraciju:

 

  • pola crne čokolade

 

Priprema


Pomešati margarin sa keksom, pa dodati šećer u prahu. Mesiti uz postepeno dodavanje mleka, pa kad se dobije homogena smesa utisnuti u dno kalupa, koji je prethodno obložen pek-papirom.


U dubljoj činiji umutiti slatku pavlaku, a odvojeno umutiti margarin, šećer u prahu i, na kraju, pire od kestena. Namazati ovaj fil od margarina i kestena preko kore, pa preko svega naneti umućenu slatku pavlaku.
Otopiti čokoladu, pa njom išarati tortu.


Ostaviti da preko noći odstoji u frižideru.