Recepti sa kestenjem uvek su popularni u jesenjim mesecima, a od ove poslastice nećete naći lepšu
Jesen nam donosi hladne dane, ali i prelepe mirise i boje, naročito u kuhinji!
Među omiljenim domaćim slatkišima u drugoj polovini godine svakako su slasni i mekani dezerti od kestenja, a ubedljivo najjednostavni recept jeste onaj za brzu kremastu tortu koja se ne peče.
Sastojci
Za koru:
- 400 grama keksa
- 140 grama margarina
- 7 kašika šećera u prahu
- 120 mililitara mleka
Za fil:
- pola kilograma pirea od kestena
- 200 mililitara slatke pavlake
- 120 grama margarina
- 7 kašika šećera u prahu
Za dekoraciju:
- pola crne čokolade
Priprema
Pomešati margarin sa keksom, pa dodati šećer u prahu. Mesiti uz postepeno dodavanje mleka, pa kad se dobije homogena smesa utisnuti u dno kalupa, koji je prethodno obložen pek-papirom.
U dubljoj činiji umutiti slatku pavlaku, a odvojeno umutiti margarin, šećer u prahu i, na kraju, pire od kestena. Namazati ovaj fil od margarina i kestena preko kore, pa preko svega naneti umućenu slatku pavlaku.
Otopiti čokoladu, pa njom išarati tortu.
Ostaviti da preko noći odstoji u frižideru.