icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

UŽIVAĆETE

SLASNO JESENJE ZADOVOLJSTVO I KOD KUĆE: Ovako se pravi najukusniji PEČEN KESTEN iz rerne

Podeli:

Vrlo je jednostavno, ali postoje određena pravila koja morate poštovati ako želite savršen pečeni kesten

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock


Vrlo ukusan pečen kesten može se pripremiti i kod kuće, a za to vam čak nije neophodna ni specijalna posuda za pečenje, odnosno tepsija s rupicama, već možete iskoristiti bilo koju staru veliku tepsiju!


Nakon što dobro operete i osušite kestenje, oštrim nožem napravite rezove na sredini svakog kestena. Poređajte ih u šerpici, prelijte s malo vode i dodajte prstohvat soli. Čim voda provri, odmah sklonite kestenje iz s ringle, prebacite ih iz šerpe u tepsiju i stavite je u rernu prethodno zagrejanu na 220 stepeni.


Dovoljno je peći kestenje oko 15 minuta, a potom ih prekrijte krpom ili ubacite u zatvorenu plastičnu posudu ili kesu. Neka odstoji tako desetak minuta kako biste lepše oljuštili koru.


Prijatno!

 

Inicijalizacija u toku...