recept

Može kao predjelo, doručak ili večera: Kremasta TOST TORTA gotova za tili čas, toliko izdašna da ćete je obožavati

Kada su slane pikanterije u pitanju svi dobro znamo da im je jako teško odoleti

foto: Shutterstock / Nenad Nedomacki

Slane torte, salate, pitice, projice... Teško im je odoleti. Kada ih vidite onako kremaste i mekane voda kreće na usta i jednostavno ne možete, a da ih ne probate. 

 

Savršen spoj šunke, pavlake, krastavčića i kuvanih jaja daju joj poseban ukus. Jednostavno se pravi, a ne zahteva ni mnogo vremena i što je najvažnije veoma je izdašna zbog čega je mnoge domaćice prave uoči slava.

 

 

Pa da pređemo na recept i sastojke koji su vam potrebni:

 

  • 2 pakovanja tost hleba
  • 5 kiselih pavlaka
  • 500 g majoneza
  • 100 g kečapa
  • 600 g šunke
  • 300 g kačkavalja
  • 15 kiselih krastavčića
  • 10 kuvanih jaja

 

Priprema:

 

Svako parče tost hleba opkrojiti okolo, odnosno skinuti koricu sa njega. Lagano varjačom u jednoj posudi sjediniti pavlaku i majonez. Tost podeliti tako da imate za tri reda. 

 

Prvi red:

 

Tost hleb poređati na tacnu i premazati odozgo smesom majoneza i pavlake. Preko toga staviti kuvana jaja isečena na kolutove, a preko jaja kisele krastavčiće (može sitno iseckani ili na kolitiće).

 

foto: Shutterstock / Elena Hramova

 

Drugi red:

 

Tost hleb umočiti s jedne i druge strane u smesu majoneza i pavlake, pa ređati preko krastavčića. Odozgo poređati šunku koja je isečena na tanke kolutove, pa preko premazati kečapom.

 

Treći red: 

 

Tost hleb umočiti sa obe strane u smesu majoneza i pavlake, pa staviti preko kečapa. Preko tosta narendati kačkavalj na sitnije rende i ukrasiti po želji.

 

Napomena:

 

Tortu je najbolje napraviti dan pre služenja, jer je tostu potrebno vreme da lepo upije tečnost i da bude mekan, a da se ne raspada.