Kombinacija lešnika i čokolade neće ostaviti ravnodušnim nikoga, a ako uzmete u obzir da vam ne treba ni rerna, ovo će postati vaša omiljena i najbrža torta.
Torte su omiljeni deo svakog svečanog ručka, a uglavnom mogu dosta muke da nam zadaju svojim komplikovanim spremanjem. Međutim, ova kombinacija čokolade i lešnika će vas osvojiti ukusom, lakoćom i brzinom.
Današnja torta se sprema za celih 20 minuta i ne treba vam rerna ni za šta. Ovaj recept će osvojiti vas i vaše ukućane, a ovaj ukus će postati nezaobilazni na vašoj svečanoj trpezi.
Sastojci:
Za podlogu:
- Pakovanje piškota
- 200ml čokoladnog mleka
Za krem:
- 500g maskarpone sira
- 350ml šlaga
- 3 kašike šećera u prahu
- Pakovanje čokoladnih kuglica
dodatno: 150g šlaga za ukrašavanje
Priprema:
Piškote kratko umočite u čokoladno mleko s obe strane i slažite ih u kalup za tortu. Mutite maskarpone i šećer u prahu, a u drugoj posudi mutite šlag do čvrste teksture, pa obe smese sjedinite.
Tu smesu podelite na dva dela, u jedan dodajte čokoladne kuglice, a u drugi čokoladni namaz.
Zatim na piškote stavite beli fil, pa dodajte još jedan sloj piškota i preko toga stavite čokoladne kuglice, pa smeđi fil koji ste napravili tako što ste bazi dodali malo krema. Preko stavite šlag i ukrasite po želji.
Prijatno!