RECEPT

Spoj lešnika i čokolade gotov za 20 minuta! Brza torta za koju vam NE TREBA RERNA, ali će uvek trebati parče više

Kombinacija lešnika i čokolade neće ostaviti ravnodušnim nikoga, a ako uzmete u obzir da vam ne treba ni rerna, ovo će postati vaša omiljena i najbrža torta.

foto: Profimedia

Torte su omiljeni deo svakog svečanog ručka, a uglavnom mogu dosta muke da nam zadaju svojim komplikovanim spremanjem. Međutim, ova kombinacija čokolade i lešnika će vas osvojiti ukusom, lakoćom i brzinom.

 

Današnja torta se sprema za celih 20 minuta i ne treba vam rerna ni za šta. Ovaj recept će osvojiti vas i vaše ukućane, a ovaj ukus će postati nezaobilazni na vašoj svečanoj trpezi.

Sastojci:

 

Za podlogu:

 

  • Pakovanje piškota
  • 200ml čokoladnog mleka

 

Za krem:

 

  • 500g maskarpone sira
  • 350ml šlaga
  • 3 kašike šećera u prahu
  • Pakovanje čokoladnih kuglica

 

dodatno: 150g šlaga za ukrašavanje

 

Priprema:

 

Piškote kratko umočite u čokoladno mleko s obe strane i slažite ih u kalup za tortu. Mutite maskarpone i šećer u prahu, a u drugoj posudi mutite šlag do čvrste teksture, pa obe smese sjedinite.

 

Tu smesu podelite na dva dela, u jedan dodajte čokoladne kuglice, a u drugi čokoladni namaz.

 

Zatim na piškote stavite beli fil, pa dodajte još jedan sloj piškota i preko toga stavite čokoladne kuglice, pa smeđi fil koji ste napravili tako što ste bazi dodali malo krema. Preko stavite šlag i ukrasite po želji.

 

Prijatno!