ukus je nezaboravan

Kremasta TORTA KOJA SVIMA USPEVA: Izdašna domaća poslastica savršena za posebne prilike

Torta na brzinu koja se topi u ustima i ima neodoljiv ukus pomorandže

foto: lecker mit Ann/YouTube

Najukusniji dezerti su obično oni najjednostavniji, a ova brza domaća tortica pravi je primer toga!

 

Savršeno je kremasta, ima nezaboravan ukus, a njena priprema je laka i ne možete da pogrešite!

 

Sastojci


Za koru:

 

  • 4 jajeta
  • prstohvat soli
  • 100 grama šećera
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • rendana kora 1 pomorandže
  • 100 grama brašna

 

Za fil:

 

  • sok od jedne pomorandže
  • 2 jajeta
  • 150 grama šećera
  • 3 kašike gustina
  • 300 mililitara mleka
  • 2 kašike putera
  • 200 mililitara slatke pavlake
  • 1 kašika šećera u prahu

Priprema

 

Odvojte žumanca od belanaca, pa dobro umutite belanca u čvrst sneg, nakon što dodate prstohvat soli. Dodajte jedno po jedno žumance, nastavite da mutite, pa potom preko narendajte koru pomorandže i prosejte brašno. Sipajte i kesicu vanilinog šećera, pa sve pomešajte pažljivo razbijajući grudvice od brašna.

 

foto: lecker mit Ann/YouTube

Prelijte u kalup, prethodno obložen pek-papirom, pa pecite pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.


Umutite jaja sa šećerom i gustinom, dobro promešajte, pa dodajte mleko i sok od pomorandže. Stavite na srednju vatru i kuvajte dok se ne zgusne. 

 

foto: lecker mit Ann/YouTube

Sklonite s vatre i dodajte puter, pa sve dobro promešajte. Ostavite da se hladi u hladnoj posudi.

 

Izvadite biskvit iz kalupa, pa ga presecite horizontalno tako da dobijete tri kore.

 

foto: lecker mit Ann/YouTube

Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, pa to pomešajte sa smesom od mleka i soka od pomorandže.

 

foto: lecker mit Ann/YouTube

Vratite donju koru u kalup, pa prelijte delom fila. Preko stavite sledeću koru, pa ponovo namažite fil. Poslednju koru stavite u blender da se dobro usitni, pa time poprskajte tortu.


Stavite u frižider da se stegne.