Jedna od omiljenih torta na svakoj porodičnoj trpezi ponovo pronalazi svoje mesto u sveskama modernih domaćica
Bingo torta jedna je od najomiljenijih dezerata na našim prostorima. Svojim kremastim filom mami uzdahe, a veliki broj domaćica ih voli jer se lako pravi.
Ukoliko želite tortu koju će svi sa uživanjem da jedu ovo je pravi izbor za vas.
Pripremite sastojke, a onda se upustite u avanturu. Na kraju ćete uživati u fantaziji ukusa i pohvalama ukućana.
Evo šta je potrebno da napravite bingo tortu.
Sastojci za koru:
7 jaja
7 kašika šećera
10 kašika oraha
2 kašike brašna
1 kašika ulja
pola praška za pecivo
malo soka od narandže (za natapanje)
Prvi fil:
300 g mlevenog keksa
300 g soka od naradže
150 g prah šećera
1 margarin
Drugi fil:
1 l mleka
4 pudinga od vanile
150 g šećera
1 margarin
200 g čokolade za kuvanje
Masu podeliti na dva dela. Prvi ostaje žut, a u drugi dodajte 200 g rastopljene čokolade za kuvanje.
Priprema kore:
Umutiti jaja penasto, prvo belanca, pa postepeno dodavati žumanca šećer, orahe, brašno i ostale sastojke. Pecite na 220 stepeni oko pola sata. Izvadite i ostavite da se ohladi dok spremate filove.
Priprema fila:
Prvi fil: Mleveni keks natopiti sokom i dodati mu umućeni margarin sa šećerom.
Drugi fil: U litar mleka skuvati 4 pudinga od vanile i 150 g šećera. Dodati 1 margarin i sve dobro umutiti.
Uzmite koru i natopite je sokom od narandže. Preko kore stavite prvi fil, pa preko fila dve kutije jafe, pa žuti fil, pa preko žutog dva pakovanja piškota koje ste umočili u malo mleka. Preko piškota namazati braon fil.
Odozgo tortu premažite šlagom ili je ukrasite po želji.