Izdašna torta bez pečenja kore, s mešavinom voćnog i čokoladnog ukusa
Ukoliko želite slastan i bogat domaći dezert, ova keks torta je nešto što jednostavno morate da probate!
Njena priprema je tako jednostavna da je nemoguće omanuti, a traje vrlo kratko. Rezultat je savršen spoj čokolade, banana i izraženog mlečnog ukusa, a ako budete toliko strpljivi da sačekate da se ohladi i stegne, jedno je od najlepših mogućih letnjih osveženja.
Sastojci:
- 300 grama keksa
- mleko za umakanje po potrebi
- 4 banane
- pola litra slatke pavlake
- 100 grama šećera u prahu
- 10 mililitara arome vanile
- otopljena mlečna čokolada
Priprema
Po tacni ili kalupu poređajte keks (prethodno na trenutak provučen kroz mleko) kako biste dobili koru.
Potom umutite slatku pavlaku, pa odvojte na tri dela i jedan od njih premažite preko keksa, a zatim preko toga poređajte banane sečene na kolutiće.
Ređajte ponovo keks provučen kroz mleko, pa još jednom premažite slatkom pavlakom. Ređajte još keksa, pa ponovo slatku pavlaku, a onda opet banane sečene na kolutove. Poslednji je red keksa umočenog u mleko.
Ostavite da se stegne i ohladi u frižideru na sat-dva.
Otopite mlečnu čokoladu, pa njom premažite torticu i vratite na frižider.
Prijatno!