mmm

Uspeva i početnicima, a gotova za samo 15 minuta: Jednostavna kremasta torta koja SUPERBRZO rashlađuje telo

Toliko je kremasta da niko ne može da odoli njenom ukusu. 

foto: Youtube Printscreen

 

Sastojci:

 

  • 125 g maskarpone sira
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašika kukuriznog skroba
  • 300 g piškota
  • 140 g ananasa iz konzerve
  • 200 ml slatke pavlake
  • 150 ml soka od narandže

 

 

Priprema

 

Pre svega je potrebno da izaberete jedan kalup u koji ćete ređati piškote koje je potrebno da prethodno natopite u sok od ananasa. Potrebno je da takođe u jednu posudu dodate i maskarpone sir i slatku pavlaku i da sve mutite dok ne postane čvrsto. 

 

Nakon toga iseckajte ananas i dodajte u smesu. Sve ovo premažite preko piškota. 

 

Dok sve stoji u frižideru vreme je da u drugoj posudi pomešate šećer, kukuruzni skrob i sok od narandže. Sve ovo kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne. Ostavite da se malo ohladi i prelijte preko torte!

 

Sigurno vam je ostalo malo ananasa, pa ga lepo iseckajte i poređajte preko torte odozgo.

 

Nakon svega je potrebno da odstoji u frižideru još 2-3 sata i tek onda možete skinuti kalup.