Nećete naći brži i jednostavniji recept za sočan čokoladni kolač koji će obožavati cela porodica
Laka priprema, čokoladni ukus, osveženje i kremasto zadovoljstvo — to su odlike slatkiša koji su najpopularniji u toplim mesecima. Ako, uz to, nema potrebe da se uključuje rerna, još bolje!
Upravo je takav ovaj recept za brze čokoladne kockice, u kojima se posebno uživa uz kafu i nakon ručka.
Sastojci:
- 300 grama crne čokolade
- 400 mililitara kondenzovanog mleka
Priprema
Posudu u kojoj ćete oblikovati kolač (vatrostalnu, pleh, činiju...) obložite pek-papirom.
Na tihoj vatri zagrejte kondenzovano mleko, pa dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte dok se čokolada ne otopi i sve dobro ne sjedini.
Kada smesa bude glatka, prelijte je u posudu obloženu papriom za pečenje i protresite da se ravnomerno rasporedi.
Kad se prohladi da bude sobne temperature, stavite u frižider da prenoći kako bi se kolač stegao.
Sutradan ga isecite na kocke.
Možete da služiti posut mlevenim keksom ili orašastim plodovima, kokosovim brašnom, šarenim mrvicama, rendanom belom čokoladom...