od njih se to ne očekuje

Irina Šajk doteranija ide u park s detetom, Kajli Džener — ČIST UŽAS! Ovo su najveća razočarenja ovogodišnje Met gale

Lista najgore obučenih na Met gali 2022. donosi nam iznenađujuća imena jer obično su one na onim lepšim spiskovima

foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE, JOHN ANGELILLO / UPI / Profimedia

U Njujorku je sinoć održana Met gala, tradicionalni skup koji se smatra najglamuroznijim modnim događajem na planeti i okuplja najznačajnija imena iz sveta zabave, mode, biznisa, sporta i politike.


Organizator gala večeri koje se održava u njujorškom Muzeju Metropoliten je modni magazin Vogue, a svake godine Met gala ima temu u skladu s kojom se oblače zvanice. Ove godine, tema je bila Gilded Glamour, odnosno američko "pozlaćeno doba", pre svega u kontekstu prosperiteta i uspeha, u znak otvaranja nove izložbe "U Americi: Antologija mode".


Kao što smo videli na crvenom tepihu, mnogi su savršeno ispratili ovu temu, poneko ju je promašio, a nije bilo malo onih koji su, jednostavno, pogrešili čak i priliku — kao da su zaboravili gde dolaze!

 

6. Dakota Džonson

 

FOTO: DPRF / StarMax / Profimedia
FOTO: EPA-EFE/JUSTIN LANE
FOTO: DPRF / StarMax / Profimedia
FOTO: DPRF / StarMax / Profimedia


Čuvena glumica i zaštitno lice modne kuće Gucci Dakota Džonson pojavila se na Met gali u kreaciji s potpisom ovog brenda. U pitanju je providni kombinezon s crnim vezom u obliku cvetova koji je potpuno pripijen uz telo, a on bi možda i bio zapaženiji da ga nije ponela ispod velikog plišanog ogrtača koji je mnoge podsetio na bade-mantil.


Dakota je bila uobičajeno prelepa i odabrala savrešene boje i skupoceni nakit juvelirske kuće Messika... ali jednostavno je mogla neuporedivo bolje — na to nas je navikla!


5. Điđi Hadid

 

FOTO: EPA-EFE/JUSTIN LANE
FOTO: EPA-EFE/JUSTIN LANE
FOTO: EPA-EFE/JUSTIN LANE
FOTO: EPA-EFE/JUSTIN LANE
FOTO: EPA / JUSTIN LANE


Bela i Điđi Hadid nesumnjivo su na spisku lepotica od kojih se očekivalo više, ali Bela je uspela da izbegne listu najvećih katastrofa, dok se Điđi ipak našla na njoj. Manekenka je nosila po meri rađen kombinezon s korsetom brenda Versace, i to model od kože koji je potpuno pripijen uz telo.

 

Điđi je imala i visoke čizme identične burgundi nijanse, a to bi možda naišlo na bolji odjek da preko svega nije nosila predimenzioniranu i proštepanu jaknu sa šlepom.


4. Sofi Tarner

 

FOTO: EPA-EFE/JUSTIN LANE
FOTO: EPA-EFE/JUSTIN LANE
FOTO: EPA-EFE/JUSTIN LANE
FOTO: EPA-EFE/JUSTIN LANE


Svi su sa uzbuđenjem čekali da na crvenom tepihu vide jednu od najpoznatijih trudnica na svetu, zvezdu serije "Igra prestola" Sofi Tarner, koja je na događaj stigla u društvu supruga i poznatog pevača Džoa Džonasa.

 

Za to je odabrala haljinu modne kuće Louis Vuitton, iz resort kolekcije za 2016. godinu, i to model crne boje i dugih rukava koji pada pored tela do poda. On je ukrašen sićušnim nitnama i srebrnim detaljima, a kompletan ukus je izuzetno loš, naročito kombinaciji sa Sofinom novom frizurom: dugom crvenom kosom podeljenom na razdeljak i ukrašenom prelomljenim loknama.


Da sve bude gore, uz to je nosila papuče pomenute kuće koje definitivno mogu da se nose adekvatnije nego na crvenom tepihu...


3. Irina Šajk

 

foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Na vrhu liste onih koji su najviše razočarali našla se ruska manekenka Irina Šajk, koja je ispred Metropolitena stigla odevena u crnu kožu od glave do pete.

 

Glavni kreativni direktor modne kuće Burberry Rikardo Tiši za Kejt Mos i njenu ćerku Lilu pripremio je veličanstvene kreacije, dok je za svoju najbolju prijateljicu Irinu spremio sasvim neočekivanu kombinaciju.


Lepa Ruskinja nosila je crne pantalone, crnu jaknu, prsluk, košulju, kravatu, kaiš i čizme od crne kože, a s pantalona je visio ukras u obliku srebrne alke, identičan njenim minđušama. Ne samo što Irina nije predstavila elegantan i ženstven stil po kom je poznata, nego nije izgledala ni preterano raspoloženo za fotografisanje, pa je bila i među najmanje zapaženima na Met gali!


2. Kortni Kardašijan

 

FOTO: EPA-EFE/JUSTIN LANE
FOTO: EPA-EFE/JUSTIN LANE
FOTO: EPA-EFE/JUSTIN LANE
FOTO: EPA-EFE/JUSTIN LANE


Svoju prvu priliku da prisustvuje ovom događaju najstarija od sestara Kardašijan nije iskoristila na najbolji način. Ona je dobila najviše negativnih reakcija i podsmeha na društvenim mrežama, kako zbog stajlinga tako i zbog njenog slobodnog ponašanja sa suprugom Travisom Barkerom.

 

Kortni je ponela kratku belu košulju i neobičnu suknju Toma Brauna, a za suknju s potpisom ovog dizajnera odlučio se i njen dragi. Društvenim mrežama kruže komentari da je kortni izgledala kao "konobarica koja je bila kreativna sa svojom uniformom", a šale ne prestaju ni na račun muzičara, koji je sunju nosio preko pantalona.


1. Kajli Džener

 

FOTO: JOHN ANGELILLO / UPI / Profimedia
FOTO: INSTARimages.com/Profimedia
FOTO: DNPhotography/ABACA/Profimedia
FOTO: EPA-EFE/JUSTIN LANE
FOTO: INSTARimages.com/Profimedia


Možda je jedna od najuspešnijih mladih žena na svetu, ali to ne znači da se snalazi dobro u modi i da je okružena stilistima koji joj misle dobro.


Kajli je na Met galu stigla u belom od glave do pete, u venčanici modne kuće Off-White. U pitanju je kreacija klasičnog balskog kroja koja ima belu poluprovidnu tkaninu s kratkim rukavima preko jednostavnog korseta. Kajli je na glavi nosila okrenut kačket za koji su prišiveni mrežasti veo i ukras u obliku cveća, a mnogi kažu da je ovo najveća modna katastrofa ovogodišnje Met gale.