met gala 2022

4.750 sati veza, 79.000 zlatnih šljokica i 38.000 kristala! Glumica u veličanstvenoj kreaciji kakvu do sad nismo videli

0

Temeljno i detaljno, mesecima su majstori modne kuće Schiaparelli radili na jednoj od najlepših toaleta u istoriji Met gale!

foto: Stephen Lovekin/BEI / Shutterstock Editorial / Profimedia
foto: Stephen Lovekin/BEI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Britanska glumica Keri Maligan spada u nenametljive zvezde, koje ipak nikad ne razočaraju na crvenom tepihu.


Zato ni ne čudi što je kreativni direktor modne kuće Schiaparelli Danijel Rouzberi pre nekoliko meseci kontaktirao s njom i pitao je da lično dizajnira haute couture toaletu koju će ona nositi na Met gali 2022.


Visoka moda je vrlo emocionalan i gestualan proces — istakao je Rouzberi za Vogue. — To je, uistinu, samo u vezi s oduševljavanjem svih. To je magija visoke mode. Želeo sam da izvedem to da haljina bude veoma "dramatična", a ipak jednostavna.


I u tome je uspeo!

 

Keri je na Met galu stigla u božanstvenoj kreaciji donekle "kolumn dizajna" i crne boje, čiji je gornji deo prekriven veličanstvenim sitnim vezom u zlatnim tonovima, a identičan je bogati šlep koji je prati.

 

1 / 7 Foto: Matt Baron/ Shutterstock Editorial/Profimedia


Rouzberi je rešio da se drži klasike, a opredelio se za haljinu koja se oslanja na oblik stuba iz kolekcije brenda Schiaparelli za jesen i zimu 2021. godine.

 

Nakon izrade jednostavnog crnog i osnovnog dela od krepa, utrošeno je 4.750 sati na ručni vez i prišivanje zlatnih elemenata, a dizajner i njegovi pomoćnici nisu žurili jer je cilj bio samo jedan: napraviti savršenstvo.


Bilo je zadovoljstvo imati vremena i prostora da se pravilno pravi visoka moda — istakao je Rouzberi.


Haljinu krasi i 79.000 zlatnih šljokica i 38.000 kristala, koji su raspoređeni po grudima i šlepu, a ni Keri ne krije da je počastvovana što je dobila ovakvo umetničko delo.

 

Keri Maligan
foto: Matt Baron/ Shutterstock Editorial/Profimedia

Uvek sam bila zapanjena time kako savršeno Schiaparelli utapa istinsku umetnost s elegancijom — rekla je glumica. — Osećam se srećno što mogu da nosim ovuhaljinu koja, uprkos satima i satima neverovatno detaljnog rada, nekako može da se nosi s lakoćom.


Maliganova je ovu predivnu toaletu ponela uz puštenu kosu i ušečatljive zlatne minđuše, a sve je upotpunila efektnim ružem. Bez previše detalja, bez previše komplikovanja, tako da je njeno remek-delo od haljine u fokusu — kako ovakva kreacija i zaslužuje!

 

 

makonda-tracker