KREMASTO, TOPI SE U USTIMA

KARAMEL FANTAZIJA: Torta Šeherezada se pravi za TILI ČAS, nema pečenja kora, svaki zalogaj je RAJ ZA NEPCA (RECEPT)

Torta Šeherezada je postala neizostavan deo svake trpeze, jer za njenu pripremu ne treba mnogo vremena, umeća, a ni novca.

foto: Shutterstock / Arieh

Domaćice se uveliko pripremaju za predstojeće praznike, a neizostavan deo svake svečane trpeze je i ukusna kremasta torta.

 

Ukolio želite da napravite slatkiš koji će se svima svideti ova torta je pravi izbor za vas.

 

 

Osim što nije mnogo slatka, Šeherezada se pravi brzo i jednostavno. Za njenu pripremu vam ne treba mnogo vremena jer nema pečenja kora, ni komplikovanih filova.

 

Sve što vam je potrebno je mikser i malo vremena.

 

Potrebno je:

 

  • 600 g turskog keksa
  • 250 g maslaca
  • 6 kesica pudinga od karamele
  • 15 kašika šećera
  • 150 g šećera u prahu
  • 1,5 l mleka
  • 500 g šlag-krema
  • 5 dl kisele vode

 

Priprema

 

U mleku skuvajte razmućen puding s 15 kašika šećera i ostavite da se ohladi.

Umutite maslac sa 150 g šećera u prahu i sjedinite s pudingom.

 

Posebno umutite šlag-krem s kiselom vodom. Tortu filujte po sledećem redosledu: turski keks, fil, šlag, keks...

 

Postupak ponavljajte dok ne potrošite materijal tako da šlag bude poslednji.

 

Dekorišitre tortu po želji.