Ova salata je slična tradicionalnoj mimoza salati, samo je još pikantnija i kremastija.
Sve domaćice se uoči Uskrsa pripremaju da svojim kulinarskim veštinama očaraju kako goste tako i članove svoje porodice.
Tada se na stolu nađu pogača, farbana jaja, specijaliteti od mesa, a neizostavan deo praznične trpeze su I brojne kremaste salate.
Ona koja se najčešće pravi je ruska salata, a tu je i mimoza.
Ipak, sada je vreme da isprobate nešto novo.
Sastojci:
• 400 g dimljene piletine
• 4 jajeta
• 3 krompira
• 1-2 pakovanja zdenka sir
• veza mladog luka
• 5 kašike majonez
• so, iber
Priprema:
Krompir skuvajte, kao i jaja, pa odvojite belanca i žumanca. Izrendajte krompir, kao i jaja. U kalup poređajte rendani krompir, pa razmažite 2 kašike majoneza, seckanu dimljenu piletinu, pa opet 1 kašiku majoneza, sitno seckani mladi luk, 1 kašiku majoneza, rednana žumanca, 1 kašiku majoneza, rendana belanca, 1 kašiku majonez i na kraju rendanu zdenku. Zdenku prethodno dobro ohladite kako biste lakše izrendali.
Stavite je na nekoliko sati u frižider i uživajte u njenom fantastičnom ukusu.