Ako u vašem domu ima gurmana, onda će uživati kada pripremite hranu koja ne samo da oduševljava ukusom nego je i neverovatnog mirisa.
Sastojci:
- 1 šargarepa
- 1 glavica crnog luka
- 1 krompir
- 1 paprika
- 1 veza paršuna
- so
- 2 kašike suvih začina
- 1/2 litre soka od paradajza
- 2 l vode
Priprema:
Dakle, najpre je potrebno da operete dobro povrće. Nakon toga vreme je za sečenje. Iseckajte na sitne komade sve, odnosno peršun, crni luk, šargarepu, krompir i papriku.
Zatim stavite u šerpu i nalijte vodom. Kuvajte dok se povrće ne smekša.
Vreme je da dodate sok od paradajza i suve začine.
Još malo izmešajte, a zatim sklonite sa vatre.
Kada čorbu sklonite sa vatre, onda je posolite po želji.
Prijatno!
Belo meso i krompir možemo da spremimo na milion načina i svaki put ćemo biti oduševljeni. Ove 2 namirnice vole skoro svi i u skoro svakom obliku.
Nebitno je da li ćete piletinu pohovati, grilovati, skuvati u nekom sosu, a od krompira napraviti pire, pomfrit.. bitno je da su na stolu omiljene namirnice i da će svi olizati tanjire.
Sada vam predlažemo da napravite zapečeno belo meso sa krompirom i pečurkama, koje će svima uspeti. Ako ste tek počeli da kuvate, onda isprobajte lagani, a preukusan recept kao što je ovaj. Nećete pogrešiti, jer spoj ovih namirnica je dobitna kombinacija.
Sastojci:
- 1 pileći file
- so, biber
- 5 kašika ulja
- 1 crni luk
- 400 g krompira
- 250 g šampinjona
- 100 g tvrdog sira
- 1 paradajz
- 2 kašike majoneza ili jogurta
- 1 jaje
Priprema:
Isecite meso na trake, pa istucite. Posolite i pobiberite, pa sipajte ulje (3 kašike) preko. Dobro promešajte, pa marinirajte. Isecite luk na rebra, a krompir na kolutove. Stavite u nauljenu tepsiju prvo luk, pa krompir. Posolite i pobiberite, pa sipajte ulje (2 kašike). Poređajte marinirano meso preko, a zatim i iseckane pečurke. Pokrijte vlažnim pek papirom, pa alu folijom. Pecite na 200°C nekih 25 minuta.
Pomešajte rendani sir i seckani paradajz, pa dodajte majonez ili jogurt i jaje, pa dobro promešajte. Sipajte preko jela i pecite na 180°C još nekih 10 minuta.
Ljubitelji sočnih kolača natopljenih slatkastim sirupom sigurno su na pravom mestu. Kada probate ovaj kolač poželećete da ga svaki dan imate na svojoj trpezi.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 1 kašika ulja
- 1 čaša mleka
- 1 čaša kokosa
- 1/2 čaše brašna
- čaša seckanih oraha
- 1 čaša griza
- 1 prašak za pecivo
Sirup:
- 1/2l vode
- 350g šećera
Priprema:
Prvo umutiti četiri jajeta, zatim dodati ulje i mleko.
Postepeno dodavati kokos i seckane orahe.
Nakon toga dodati brašno zajedno sa praškom za pecivo kao i griz. Kolač peći dok ne dobije željenu boju, nakon čega ćete da preliti sirupom koji ste prethodno pripremili na umerenoj vatri.