Ako vam je potrebno jelo koje ne spremate tako često, a da ujedno bude i neverovatnog ukusa, onda je vreme da se poslužite ovim receptom i obradujete svoje ukućane.
Karfiol u 100 grama sadrži čak 80% od preporučene dnevne doze vitamina C, a jedan od njegovih najvažnijih sastojaka je folna kiselina. Pored toga, u njemu se mogu naći brojni drugi vitamini, aminokiseline, proteini, kalcijum, magnezijum, cink, kalijum, mangan, selen, gvožđe, fosfor...
Sastojci:
- 1 karfiol
- 2 kašike brašna
- 1 kašika suvih začina
- mlevena slatka paprika
- 1 kašičica origana
- malo bibera
- šolja mleka
Priprema:
Prvo je potrebno da prokuvate karfiol kako bi se on smekšao.
Nakon toga je neopohodno da pripremite marinadu u koju ćete uvaljati karfiol.
Dakle, počnite sa brašnom, zatim dodajte suve začine, pa origano, pa mlevenu slatku papriku, a zatim biber.
Sve to izmešajte i dodaje mleko kako bi dobili tečniju smesu. Nemojte da bude previše vodena, pošto mora da ostane na karfiolu.
Zatim obložite pleh papirom i poređajte prethodno uvaljan karfiol u merinadu. Pecite 30 minuta na 200 stepeni.
Prijatno!