Kada nemate mnogo vremena za pripremu slatkiša, a želite da napravite sočan i kremast kolač, uz to i imate pomorandže kod kuće — isprobajte ovu lenju tortu s piškotama i filom od pavlake
Ako volite kremaste slatkiše koji se brzo prave i još brže jedu, imamo odličan predlog za vas... Kombinacija fila od pavlake s pomorandžama i piškotama osvežavajuća je, lagana, a onome ko je pravi posebna je olakšica što se sprema za bezmalo deset minuta.
Za ljubitelje pomorandži i kremastih filova — taman!
Sastojci:
- 200 g piškota
- 250 g pomorandži
- 300 ml soka od pomorandže
- 100 g šećera
- 100 ml vode
- 40 g skroba
fil:
- 300 g kisele pavlake
- 100 g šećera u prahu
- 100 ml slatke pavlake
Priprema:
Najpre umočite piškote u sok, pa ređajte u pleh ili činiju.
Kiselu pavlaku i šećer umutite, pa dodajte slatku pavlaku. Mutite mikserom i sjedinite. Sipajte preko piškota.
Pomorandže nasecite i stavite da se kuvaju sa šećerom. Kada su pustile vodu, dodajte i vodu pomešanu sa skrobom, pa kuvajte dok se ne zgusne. Mešajte stalno.
Sipajte kašikom preko fila, a onda čačkalicom ili drškom od kašike prošarajte po filu da se napravi šara.
Ostavite da se ohladi dva sata u frižideru.