nećete se zadržati na jednom parčetu

Čudo bez pečenja koje se TOPI u ustima: BELA TORTA s pomorandžama gotova je za deset minuta (RECEPT)

Kada nemate mnogo vremena za pripremu slatkiša, a želite da napravite sočan i kremast kolač, uz to i imate pomorandže kod kuće — isprobajte ovu lenju tortu s piškotama i filom od pavlake

foto: PRINTSCREEN/YT/COOKRATE - CAKES

Ako volite kremaste slatkiše koji se brzo prave i još brže jedu, imamo odličan predlog za vas... Kombinacija fila od pavlake s pomorandžama i piškotama osvežavajuća je, lagana, a onome ko je pravi posebna je olakšica što se sprema za bezmalo deset minuta. 

 

Za ljubitelje pomorandži i kremastih filova — taman!

 

 

Sastojci:

 

  • 200 g piškota
  • 250 g pomorandži
  • 300 ml soka od pomorandže
  • 100 g šećera
  • 100 ml vode
  • 40 g skroba

 

fil:

 

  • 300 g kisele pavlake
  • 100 g šećera u prahu
  • 100 ml slatke pavlake

 

Priprema:

 

Najpre umočite piškote u sok, pa ređajte u pleh ili činiju. 

 

Kiselu pavlaku i šećer umutite, pa dodajte slatku pavlaku. Mutite mikserom i sjedinite. Sipajte preko piškota.

 

Pomorandže nasecite i stavite da se kuvaju sa šećerom. Kada su pustile vodu, dodajte i vodu pomešanu sa skrobom, pa kuvajte dok se ne zgusne. Mešajte stalno. 

 

Sipajte kašikom preko fila, a onda čačkalicom ili drškom od kašike prošarajte po filu da se napravi šara.

 

Ostavite da se ohladi dva sata u frižideru.