Ukoliko ste u nedoumici šta bi ste izneli na večeru, a da time iznenadite čitavu porodicu, pravi izbor su rebarca.
Ljubitelji aromatičinih, ljutkastih jela, a naročito svinjskog mesa će biti oduševljeni ukusnom večerom koju će činiti neodoljiva rebara u BBQ sosu sa krompirićima. Donosimo vam najukusniji recept koji će ući u vašu rutinu.
Sastojci:
2 glavice crvenog luka
ljuta paprika (ili začinska slatka)
8 zvezdica anisa ili kašičica kima
2 kašike suncokretovog ulja
2 šolje vode
BBQ sos
2 kg svinjskih rebara
kalijumova so
crni biber
Priprema:
Rebarca posoliti, pobiberiti i posuti tucanom paprikom. Dobro ih “izmasirati” da bi meso pokupilo sve začine. Dublji pleh premazati uljem i u njega poređati rebarca. Luk iseći na četvrtine i poređati pored rebara. Oko rebaraca sipati vodu. Na rebarca poređati nekoliko zvezdica anisa. Pleh pokriti aluminijskom folijom i tako peći u rerni 2 sata na 160 - 180 stepeni. Nakon dva sata, pleh izvaditi iz rerne, dodati ostatak vode, dobro premazati rebarca BBQ sosom sa svih strana i vratiti u rernu još 45min.
Aromatična rebarca služiti uz svežu salatu ili krompiriće.