icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

uživaćete u svakom zalogaju

NEOBIČNE IDEJE ZA RUČAK: Slasni punjeni paradajz s filom od piletine i tikvica (RECEPT)

Podeli:

Ne treba vam mnogo vremena, a rezultat je nesvakidašnje jelo čiji se ukus ne zaboravlja

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:


500 g pilećeg belog mesa
1 čen belog luka
50 g kapra
vezica nane
1 kašičica vorčester sosa
sok od pola limuna


Priprema

 

Isecite paradajz na pola, kašičicom očistiti od semena, poslolite i prevrnite na rešetku da se cede pola sata, piše Stvar ukusa.

 

Izlupajte pileće grudi i isecite ih na tanke šnicle.

 

Oljuštite beli luk i iseckajte ga na listiće. Operite tikvice i isecite na kolutove.

Pržite piletinu u tiganju na ulju 5 minuta

 

Dodajte kapar, beli luk, sok od limuna, vorčester sos, so i biber. Promešajte i pržite još 5 minuta.

 

Izvadite meso i ostavite po strani, a u istom tiganju dinstajte tikvice 10 minuta. Ako je potrebno dodajte malo vode.

 

Prebacite meso i tikvice u secka i istitnite tako da dobijete ujednačenu masu.

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Napunite paradajz filom od piletine i tikvica, pobiberite i poređajte ih u vatrostalnu posudu.

 

Pecite oko 30 minuta a zatim izvadite i ostavite da se ohladi.

 

Operite nanu, osušite i isitnite. Pospite po punjenom paradajzu.

 

 

Inicijalizacija u toku...