Povrće, kako se u kulinarstvu naziva, bogato je ugljenim hidratima i belenčevinama, a na njihov neverovatan ukus najviše utiču eterična ulja. Svo povrće u sebi sadrži mnoštvo minerala, celuloze, vitamina, a sadrže i mali količinu masnoće što je veoma značajno u ishrani.
Količina vitamina i minerala se razlikuje u odnosu na to gde se određena biljka gaji, ali je neminovno da u sebi imaju toliko blagodeti da je veoma značajno za organizam da konzumirano povrće.
Povrće se u iskhrani koristi sveže ili obrađeno, ali je veoma značajno za naš organizam, jer konzumiranjem raznih biljaka uosimo vitamine, minerale, soli i sl. koje naš organizam ne može sam da stvori, a veoma su značajni za njegovo funkcionisanje.
Sastojci:
- 400 g mešavine povrća za čorbu
- 100 g pavlake
- suvi začini
- so
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 - 2 kašike brašna
Priprema:
U litar do litar ipo vode naspite povrće. Zatim ga kuvajte dok se ne razmekša.
Kada se povrće razmekša, onda uzmite štapni blender i izmiskajte sve.
Nakon toga u jednu posudu odvojite pavlaku i jednu kutlaču izblendane smese i sve dobro razmutite. Nakon toga tu smesu dodajte u izblendano povrće, odnosno čorbu.
Zatim sve mešajte i kuvajte na blagoj vatri. Potrebno je da dodate i malo brašna, suve začine i so po ukusu, kao i beli luk u prahu.
Sve dobro promešajte i ostavite još malo na vatri.
Uživajte!