Pita sa prazilukom i pirinčem priprema se lako, od najjednostavnijih sastojaka i ne treba vam ništa ukusnije na dan posta...
Sutra slavimo Badnji dan i Badnje veče, a oni koji nisu postili čitav post sutra će to svakako učiniti. Idealna opcija za doručak, ručak ili večeru jeste posna slana pita, a jedna od omiljenih pita domaćica jeste pita sa prazilukom i pirinčem.
Ona je jeftina, ukusna i možete je spremiti za tili čas... Evo jednostavnog recepta.
Sastojci:
- pola kilograma kora
- 4 struka praziluka
- 250 g pirinča
- 200 ml ulja
- so, biber...
Priprema:
Pirinač skuvajte, ali tako da zrna ostanu cela. Ispržite iseckani praziluk, pomešajte s pirinčem i prodinstajte. Začinite solju i biberom po ukusu.
Po tri kore, poprskane mešavinom vode i ulja, premažite celom površinom mešavinom praziluka i pirinča.
Uvijte u rolnice i ređajte u pleh.
Premažite rolnice uljem, pa pecite oko 30 minuta na 180-200 stepeni.