ukusna

Ova poslastica će biti odličan izbor za vašu slavsku trpezu: Posna torta od jagoda svojim ukusom će oduševiti sve goste

Jagoda je veoma rasprostranjena biljka koja se koristi u proizvodnji raznoh dezerta, najčešće kolača, sladoleda, čokolada i sl. 

foto: Shutterstock

Jedan od bitnih vitamina koji sadrži jagoda sigurno je vitamin C čijim unosom smanjujemo mogućnost nastanka nekih vrsta tumora u našem organizmu kao što su tumori - želuca, ždrela, usta, debelog creva i pluća...

 

Sastojci: 

 

  • dva pakovanja plazma keksa + 150 g za fil
  • 3 pudinga od vanile
  • 1 margarin
  • 500 g banana
  • sok on pomorandže
  • 750 ml gustog soka od jagode
  • 500 g zaleđenih jagoda
  • 3 pudinga od jagode

 

 

Priprema:

 

Na tacnu na kojoj ste želeli da slažete tortu prvo na dno stavite plazma keks natopljen u sok od pomorandže. Kada ih poslažete vreme je da pripremate filove. 

 

Skuvajte puding od vanile u 750 ml vode. Dok se puding kuva potrebno je da umutite margarin u koji ćete dodati puding kada se ohladi. Zatim u taj žuti fil dodajte 150 g nadrobljene plazme i 500 g seckanih banana. 

 

Zatim je potrebno da u 750 ml gustog soka od jagode koji je potrebno da provri  dodate zaleđene jagode, kako bi se malo prokuvale, ali ne mnogo, pa nakon toga dodajte i pudinge od jagode koje ste prethodno razmutili u malo vode i sve to kuvati dok se ne zgusne. 

 

Vreme je da spakujete tortu po principu:

  1. Keks
  2. Žuti fil s bananama
  3. Fil od jagoda

Nakon toga možete tortu našarati posnim šlagom.