Uz ove palačinke ne treba vam baš ništa, ali mogu da budu jako ukusne ako ih servirate uz kiselu pavlaku, kajmak ili feta sir.
Slane palačinke u poslednje vreme gotovo da su popularne kao slatka varijanta, a ovaj recept koji nam stiže iz nemačke je vrlo zgodan jer ne je tako bogat da ne zahteva nikakvo filovanje!
Možete ih praviti kao brzi doručak, ali i kao ukusnu večeru kojoj će se radovati cela porodica.
Sastojci:
- 450 grama brašna
- 2 jajeta
- 1,5 kašičica soli
- 1 kašika šećera
- 300 mililitara mleka
- 300 mililitara vode
- 1 kašika suvog kvasca
- 300 mililitara mleka
- 300 mililitara vode
- 1 crvena paprika
- 1 glavica luka
- 1 paradajz
- 2 praziluka
- peršun
- 1 krompir
- kukuruz u zrnu
- ulje
Priprema
Dobro umutite jaja i dodajte so, šećer, kvasac mleko i vodu, pa kad mada bude homogena postepeno i uz neprestano mešanje dodajte brašno.
Zatim pokrijte testo i ostavite sa strane.
U jednoj činiji pomešajte luk, praziluk, papriku, paradajz, peršun, pa sve zajedno malo po malo vadite na dasku i sitno seckajte, a krompir izrendajte. Potom ovu mešavinu dodajte testu i sve dobro promešajte, a na kraju ubacite i kukuruz.
Pecite na podmazanom tiganju, s obe strane.
Evo kako izgleda ovaj postupak.