recept

MAGIJA NA TANJIRU: Turski mokri kolač je čokoladno savršenstvo bez premca

Izvanredna turska poslastica je i ovaj "mokri kolač", koji mnogi obožavaju zbog bogatog ukusa

foto: Shutterstock

Mnogi volimo turske poslastice, a ovaj turski mokri kolač ima ukus kao iz najboljih poslastičarnica! Probajte i spremaćete ga redovno.

 

Sastojci

 

kora

 

  • 4 jajeta
  • čaša mleka
  • čaša šećera
  • čaša brašna
  • pola šolje ulja
  • 3 kašike kakaoa
  • 2 kesice praška za pecivo

 

fil

 

  • 1,5 šolja mleka
  • 1 čaša šećera
  • pola šolje ulja
  • 3 kašike kakaoa

 

Priprema

 

Jaja i šećer umutite, pa im dodajte ulje i mleko. Sve sjedinite, pa dodajte suve sastojke. Sipajte u pleh koji ste nauljili i pecite na 170 stepeni oko 30 minuta.

 

Sipajte sastojke za fil u šerpu i kuvajte dok ne provri, uz lagano povremeno mešanje. 

 

Kada je kora pečena, izvadite je, isecite, pa izbodite čačkalicom. Prelijte filom i ostavite da se ohladi.

 

Dekorišite po želji.

 

Probajte recept za šambali kolač, ali i za najslađe urmašice!