Za samo sat vremena možete pripremiti ovu ukusnu namirnicu u kojoj ćete uživati čitave godine.
Oktobar je uveliko u toku, a pripremanje zimnice, ajvara, turšije, pinđura prava je zanimacija za sve domaćice koje na svojoj trpezi žele rapsodiju ukusa i mirisa.
Ukoliko ste ljubitelji crvene paprike onda će vam se recept za zimnicu od sataraša veoma dopasti, a za ovu đakoniju nije potrebno mnogo vremena.
Sastojci:
5 kg paprika
2 paradajza zelenog ili crvenog
5 glavica crnog luka
3 čena belog luka
5 svežih šargarepa
suncokretovo ulje
Priprema:
U veći lonac dodati pola litre ulja, kada se zagreje dodati luk, prodinstati ga, sipati iseckane sastojke i na laganoj vatri dinstati sat vremena.
Pripremiti nekoliko tegli sa poklopcem i vruć sataraš presuti u njih i po vrhu sipati malo ulja. Staviti u zagrejanu rernu dok ne provri i potom ih hermetički zatvoriti.
Uz ovakav način pripreme zimnica vam može trajati više od godinu dana.
Ovu salatu možete služiti uz sve vrste mesa, ribe kao i povrća.