recept dana

Svakoj domaćici će ovi saveti biti od koristi: Napravite ukusni SATARAŠ za ZIMNICU koji će voleti čitava porodica

Za samo sat vremena možete pripremiti ovu ukusnu namirnicu u kojoj ćete uživati čitave godine.

foto: Profimedia

Oktobar je uveliko u toku, a pripremanje zimnice, ajvara, turšije, pinđura prava je zanimacija za sve domaćice koje na svojoj trpezi žele rapsodiju ukusa i mirisa.

 

Ukoliko ste ljubitelji crvene paprike onda će vam se recept za zimnicu od sataraša veoma dopasti, a za ovu đakoniju nije potrebno mnogo vremena.

 

Sastojci:

 

5 kg paprika

2 paradajza zelenog ili crvenog

5 glavica crnog luka

3 čena belog luka

5 svežih šargarepa

suncokretovo ulje

 

foto: Profimedia

Priprema:

 

U veći lonac dodati pola litre ulja, kada se zagreje dodati luk, prodinstati ga,  sipati iseckane sastojke i na laganoj vatri dinstati sat vremena.

 

Pripremiti nekoliko tegli sa poklopcem i vruć sataraš presuti u njih i po vrhu sipati malo ulja. Staviti u zagrejanu rernu dok ne provri i potom ih hermetički zatvoriti.

 

Uz ovakav način pripreme zimnica vam može trajati više od godinu dana.

 

Ovu salatu možete služiti uz sve vrste mesa, ribe kao i povrća.